Σήμερα το πρωί το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τελεσίδικα τους συνεργάτες (αντιδημάρχους και δημοτικούς δυμβούλους) του νυν δημάρχου Καλλιθέας και υποψηφίου δημάρχου του νέου δήμου Ωραιοκάστρου, Δημήτρη Σαραμάντου, με ποινή φυλάκισης 6 μηνών στον καθένα, για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι συνεργάτες του κ. Σαραμάντου με πρόθεση παρέβησαν τα καθήκοντά τους με σκοπό να προσπορίσουν σ' άλλους και στους εαυτούς τους παράνομο όφελος. Οι παραπάνω συνεργάτες του δημάρχου, όλοι μέλη της ΔΕΤΑΚ, με τις πράξεις τους αυτές εξαπάτησαν τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας με σκοπό να καταστήσουν αορίστου χρόνου πέντε ημέτερους υπαλλήλους σε βάρος υπολοίπων 100, αλλά δυστυχώς γι' αυτούς τους εντόπισε το ΑΣΕΠ.
Ο κ. Σαραμάντος προσπαθώντας για άλλη μια φορά να αποπροσανατολίσει τον κόσμο, αντί να απολογηθεί για τη σημερινή καταδικαστική απόφαση, εναντίον των συνεργατών του, εξαπολύει δριμύ κατηγορώ εναντίον μου και προσπαθεί να ωραιοποιήσει την εικόνα του δήμου του. Για άλλη μια φορά ο κ. Σαραμάντος προσπαθεί να κρατήσει στην αφάνεια, με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός ΥΠΟΔΙΚΟΣ δήμαρχος στην Ελλάδα, που καταδικάστηκε αυτός και οι συνεργάτες του για εγκληματικές πράξεις κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας.
Θα ήθελα επίσης να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι ο κ. Σαραμάντος έχει καταδικασθεί με την υπ'αριθμό 3457/2009 απόφαση από το τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης με ποινή φυλάκισης 12 μηνών για παράβαση καθήκοντος από κοινού, κατ' εξακολούθηση, άμεση συνέργεια στην ανωτέρω πράξη, κατ' εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση. Συγκεκριμένα, τόσο ο κ. Σαραμάντος, όσο και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του παραπέμφθηκαν και καταδικάστηκαν διότι με πολλές εγκληματικές πράξεις, παρέβησαν τα καθήκοντα τους και μετέφεραν απροσδιόριστη ποσότητα υλικών από το λατομείο του Μεσαίου σε ιδιώτες, προσπορίζοντας σε αυτούς παράνομο όφελος, ζημιώνοντας τον δήμο Καλλιθέας. Το υλικό αυτό βάσει της σύμβασης με τον ΑΤΛΑ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για τις ανάγκες του δήμου και όχι να μεταφέρεται σε ιδιώτες ζημιώνοντας οικονομικά με υπέρογκα ποσά τον δήμο Καλλιθέας. Επίσης, έχει καταδικασθεί με την υπαριθμό 4077/2008 απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης με ποινή φυλάκισης 15 μηνών για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαραμάντος παραπέμφθηκε και καταδικάστηκε διότι με πράξεις του, που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, παρέβη ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ διατάξεις του Π.Δ. 164/2004 και κατήρτισε διαδοχικές συμβάσεις, σε πέντε «δικούς του» υπαλλήλους και σε βάρος υπολοίπων 100, προσπαθώντας να εξαπατήσει τις προϊστάμενες αρχές καθιστώντας τους 5 ημετέρους υπαλλήλους αορίστου χρόνου τους δε υπολοίπους 100 ομήρους, θέτοντας τους στο περιθώριο.


Θεωρώ ότι είναι χρέος μου να ενημερώνω τους πολίτες, πάντα τεκμηριωμένα, για τυχόν κακοδιαχείριση των δημάρχων και συνυποψήφιων μου δημάρχων.


Το ότι ασχολήθηκα κ. Σαραμάντο και με εσάς, δεν οφείλεται στο ότι αυξάνετε τη δυναμική σας. Αν αποκρύψω ενώ γνωρίζω στοιχεία παρανομίας για εσάς θα σήμαινε ότι είμαι σαν εσάς. Εγώ όμως ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ.
Μιλήσατε για ''αγώνες'' μέσα στο νομαρχιακό σύμβούλιο. κ. Σαραμάντο εκτίθεστε για ακόμη μια φορά. ΘΥΜΑΜΑΙ πολύ καλά λοιπόν:
1. ότι δεν μας κάνατε ΠΟΤΕ την τιμή να παρευρεθείτε έστω σε μία ειδική συνεδρίαση για τη σχολική στέγη. Αλλά ξέχασα. Άποψη σας είναι ότι τα παιδιά πηγαίνουν στα ΜΟΝΟΘΕΣΙΑ και ΔΙΘΕΣΙΑ σχολεία, που τους παρέχετε ''οικειοθελώς'' και άρα δεν έχετε καμία ανάγκη για σχολική στέγη. Δηλαδή η άλλη επιλογή για εσάς είναι τα παιδιά, αν δεν τους αρέσει, να μην πάνε στο σχολείο!!!
2. ότι παρόλο που η σύμβαση του λατομείου έληξε κατά τη δική σας θητεία το 2003, εσείς την ανανεώσατε ενώ τότε είχατε υποσχεθεί ότι θα το κλείσετε. Το ίδιο συνέβη και το 2006, που ενώ υποσχόσασταν προεκλογικά, ότι θα κλείσετε το λατομείο γιατί δεν τηρεί τους περιβαλλοντικούς όρους, ξεχάσατε τη δέσμευσή σας απέναντι στον κόσμο αμέσως μόλις αναλάβατε το δημαρχιακό θώκο.
3. ότι στο νομαρχιακό συμβούλιο η τοποθέτηση τόσο η δική σας όσο και του νομάρχη Π. Ψωμιάδη ήταν ότι ο δήμος είχε όφελος πολλών εκατομμυρίων από το λατομείο και από ό,τι φάνηκε από τη δικαστική απόφαση και εσείς προσωπικά.Μάλιστα, για όλα αυτά πάρχουν και τα πρακτικά της συνεδρίασης.


4. θυμάμαι ακόμη μια συνεδρίαση νομαρχιακού συμβουλίου που με κροκοδείλια δάκρυα μιλούσατε για το πρόβλημα των νεκρών ζώων στο δήμο σας. Ο πόνος σας όμως ήτανε με ποιόν τρόπο θα φέρνατε ιδιωτική εταιρεία, πάνω σε δημόσια γη για την απόθεση των νεκρών ζώων. Και ερωτώ όπως και τότε: ποιός κτηνοτρόφος που χάνοντας το ζώο του χάνει ένα κομμάτι του μικρού και πενιχρού εισοδήματός του θα μπορέσει να πληρώσει; Αυτό όμως που πραγματικά σας ένοιαζε ήταν ο ιδιώτης και όχι η μόλυνση του περιβάλλοντος και το αδιέξοδο των κτηνοτρόφων.


Όσο για το συνολικό απολογισμό σας;


Σχολεία υπόγεια, σχολεία μονοθέσια και διθέσια, χρέη σε ιδιώτες απροσδιόριστα, νεκρά ζώα παντού στην ύπαιθρο, νερό ακατάλληλο για πόση για τους κατοίκους, ανυπαρξία υποδομών, απουσία οποιουδήποτε αναπτυξιακού σχεδίου, απουσία αποχετευτικού σε όλο το μήκος του δήμου σας, απουσία χωροταξικών προβλέψεων, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής της καθημερινότητας των κατοίκων, μηδενική οικολογική συνείδηση και κοινωνική πολιτική στα όρια της φιλανθρωπίας.
Σας καλώ λοιπόν να περπατήσετε τον δήμο που τόσα χρόνια διοικείτε και να δείτε την πικρή πραγματικότητα στην οποία έχετε καταδικάσει να ζουν οι δημότες σας. Αντί να ωραιοποιείτε την τραγική κατάσταση του δήμου σας μέσω πανάκριβων φυλλαδίων, σας συμβουλεύω να επισκεφτείτε αυτούς τους ανθρώπους και να τους πείτε μια μεγάλη ΣΥΓΝΩΜΗ. Την δικαιούνται.


Με εκτίμηση

Αλίρη Χριστίνα,
υποψήφια δήμαρχος
του νέου δήμου Ωραιοκάστρου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top