Φίλες και φίλοι,


Οι εκλογές είναι η ώρα που κρίνουμε και κρινόμαστε. Όσοι έχουν να παρουσιάσουν προσπάθειες και έργο, κρίνονται από τα αποτελέσματα των προσπαθειών και του έργου τους. Δηλώνω παρούσα στη νέα προοπτική του Νέου Δήμου μας, γεμάτη όνειρα και όρεξη για δουλειά. Σας ζητώ να στηρίξετε με την ψήφο σας τη δημοτική παράταξη «Σύγχρονη Εποχή - Ισότιμες Κοινωνίες», με επικεφαλής το δήμαρχο Ωραιοκάστρου Νικόλαο Μπάτο, για να συνεχίσουμε το έργο μας και να ολοκληρώσουμε τις πρωτοβουλίες μας.
Στις νέες συνθήκες του διευρυμένου νέου δήμου, όπου οι ευθύνες της αυτοδιοίκησης απέναντι στον πολίτη μεγαλώνουν, χρειάζεται δημοτική αρχή με εμπειρία, με γνώση των προβλημάτων, των διαδικασιών και των προσώπων. Τέτοια ηγεσία μπορεί να δώσει μόνον η δημοτική παράταξή μας, μετά από την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα μας και το έργο μας στο Ωραιόκαστρο. Χρειάζεται όμως την υποστήριξη όλων.
Ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είχα την τιμή να συνεργαστώ άριστα με όλους τους δημοτικούς συμβούλους, καθώς και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, μέσα από όλα τα εκατοντάδες σημαντικά θέματα που εξετάσαμε. Έτσι λοιπόν, πιστεύω ότι στο μεγάλο νέο δήμο του Ωραιοκάστρου που διαμορφώθηκε από τον Καλλικράτη, είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε μια καλύτερη πόλη. Άλλωστε, εμείς υποστηρίξαμε από την αρχή την ένωση των δήμων και των τοπικών δυνάμεων, χωρίς μικρούς φόβους και προσωπικούς καιροσκοπισμούς. Ξέρουμε πού πηγαίνουμε.
Τα καθημερινά προβλήματα μας έχουν πολλές μορφές. Συχνά εμφανίζονται διαφορετικά στο Ωραιόκαστρο, στο Μονόλοφο, στο Πετρωτό, στο Μεσαίο, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη Νεοχωρούδα, στον Πεντάλοφο, στο Δρυμό, στη Λητή και στο Μελισσοχώρι. Αλλά είναι παντού τα ίδια προβλήματα. Και όλοι εμείς που επιλέξαμε να ζήσουμε σε αυτόν τον όμορφο τόπο, ξέρουμε να παλεύουμε και έχουμε πίσω μας παράδοση αγώνων για τη βελτίωση της ζωής μας.
Άσκησα τα καθήκοντα που μου ανατέθηκαν στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής ξεκινώντας από το μηδέν. Μέλημά μου ήταν -και αυτό θα παραμείνει- να καλυτερεύει βήμα προς βήμα το κοινωνικό έργο στην πόλη του Ωραιοκάστρου για να βελτιώνεται κάθε μέρα η ποιότητα της ζωής στην κάθε οικογένεια. Στη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση, το έργο αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία και η ανάγκη να δείχνουν οι δημοτικές υπηρεσίες σεβασμό στον άνθρωπο και τις καθημερινές ανάγκες του είναι ακόμη πιο έντονη από ποτέ.
Αλλά αυτό δεν φτάνει. Χρειάζεται η οργάνωση των δημοτών γύρω από τα καθημερινά προβλήματα, ιδιαίτερα των γυναικών. Χρειάζεται εμείς οι γυναίκες -κορίτσια, μητέρες ή γυναίκες ώριμες- να αναπτύξουμε δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, αφού σε μας πέφτουν βαρύτερα τα προβλήματα της καθημερινότητας. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε το σύνδεσμο «Γυναίκες Μαζί», πλάι σε δεκάδες άλλες συνδημότισσες, και στηρίζουμε ανάλογες προσπάθειες σε κάθε γωνιά του ενιαίου Δήμου.
Όλοι οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ωραιοκάστρου γνωρίζουν ότι η πόρτα μου ήταν πάντοτε ανοιχτή σε όλους, για κάθε ανάγκη, για κάθε πρόταση αλλά και για κάθε κριτική. Η ανοιχτή πόρτα θα παραμείνει για όλους, από όποια κοινότητα και αν έρχονται. Στην αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν «φίλοι» και «αντίπαλοι». Όλοι μας ζούμε στην ίδια πόλη. Όλοι μας έχουμε τα ίδια προβλήματα.
Γι’ αυτό ζητώ την υποστήριξη όλων σας. Γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Κανείς μας δεν περισσεύει.

Φίλες και φίλοι,

Νιώθω βαθιά την τιμή που μου έκαναν μέχρι τώρα οι πολίτες του Ωραιοκάστρου. Εσείς θα κρίνετε αν ανταποκρίθηκα στην τιμή αυτή και από εσάς εξαρτάται η όποια συνέχεια
Εγώ θα ήθελα απλώς να εκφράσω από καρδιάς την αγάπη μου και τις πιο θερμές μου ευχαριστίες, που με τιμάτε από το 1995 με την εμπιστοσύνη σας, και σας ζητώ, με την ψήφο σας, να μου δώσετε και πάλι την ευκαιρία να αγωνιστώ για το νέο Ωραιόκαστρο.



Φίλες και φίλοι,
Μόνο η δική σας ψήφος
θα μου δώσει
τη δύναμη να συνεχίσω.

Με θερμούς χαιρετισμούς
Ιπλικτσόγλου - Υφαντίδου
Κατερίνα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top