Θεσσαλονίκη, 30 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενδιαφέρουσα πτυχή των αρμοδιοτήτων και του τρόπου λειτουργίας των υπηρεσιών των Υπουργείων Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης αποκαλύπτουν οι επίσημες και έγγραφες απαντήσεις των εν λόγω υπουργείων σε κατατεθείσα ερώτηση του βουλευτή Θεόδωρου Καράογλου, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καραόγλου κατέθεσε στις 8 Φεβρουαρίου 2012 ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία με θέμα «Οφειλές του δημοσίου προς τις αναπνευστικές εταιρείες» και αριθμό πρωτοκόλλου 5584.
Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου τα ερωτηθέντα  Υπουργεία, αφού φαίνεται να εξέτασαν την υπόθεση απέστειλαν στον κ. Καράογλου, ως ορίζει η διαδικασία, τις σχετικές απαντήσεις. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το ερωτηθέν υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης σε έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.90022/4311/592 απαντάει ότι το θέμα «ανάγεται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης που είναι συναποδέκτης της παρούσας ερώτησης». Το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη σειρά του, στην απάντηση που απέστειλε στον βουλευτή με αριθμό πρωτοκόλλου 15415 αναφέρει «σας γνωρίζουμε ότι αρμόδιο για να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης».
Όπως διαπιστώνει κανείς μαζί με τις πρωτοφανείς απαντήσεις τα ερωτηθέντα υπουργεία ρίχνουν και το μπαλάκι των ευθυνών και των αρμοδιοτήτων το ένα στο άλλο είτε αγνοώντας ουσιαστικά  τις αρμοδιότητές τους, είτε αποφεύγοντας για δικούς τους λόγους να δώσουν μία σαφή και συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημα που τους τέθηκε.
Ο κ. Καράογλου θεωρώντας χρέος του να δοθεί ένα τέλος στην υπόθεση, που κυρίως εκθέτει τα Υπουργεία, επανέρχεται στο θέμα καταθέτοντας εκ νέου τη συγκεκριμένη ερώτηση και αναμένοντας μία υπεύθυνη και εμπεριστατωμένη απάντηση.
Επισυνάπτονται η κατατεθείσα ερώτηση του κ. Καράογλου και οι απαντητικές επιστολές των αρμοδίων  Υπουργείων  Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top