Παρότι στις εσωκομματικές εκλογές στήριξε την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη, κάτι που για πολλούς που γνώριζαν τις κομματικές ισορροπίες αποτέλεσε έκπληξη, ο Θόδωρος Καράογλου αμέσως μετά την εκλογή του κ. Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών. Στον επόμενο γαλάζιο ανασχηματισμό μετακινήθηκε στον τομέα Εργασίας και τώρα αναβαθμίστηκε σε τομεάρχη αναλαμβάνοντας υπεύθυνος Μακεδονίας-Θράκης.
Πριν από την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, στη Συγγρού ανησυχούσαν για τη στάση του Θόδωρου Καράογλου και το ενδεχόμενο να καταψηφίσει, μιας και ο βουλευτής της ΝΔ ανήκει στη λεγόμενη «λαϊκή δεξιά». Τελικά, όχι μόνο υπερψήφισε, αλλά πληροφορίες λένε πως είχε συζητήσει και με βουλευτές που τελικά το καταψήφισαν επιχειρηματολογώντας πως με τα σημερινά δεδομένα το «ναι» ήταν μονόδρομος. Η στάση του εκτιμήθηκε από τα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά και προφανώς με αυτό συνδέεται και η αναβάθμισή του στην κομματική ιεραρχία.
Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 2004 και το 2007 βγήκε πρώτος στη Β’ Θεσσαλονίκης δίχως όμως να αξιοποιηθεί σε κυβερνητικό πόστο στις κυβερνήσεις Κώστα Καραμανλή. Έκτοτε ο πολιτικός του λόγος ήταν αιχμηρός και αρκετές φορές δηλώσεις του απασχόλησαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στις ενημερώσεις των πολιτικών συντακτών. Το 2009 εκλέχθηκε πάλι πρώτος στη Β’ περιφέρεια, ενώ για πολλούς παραμένει σταθερό το ενδιαφέρον του για τα αυτοδιοικητικά και ειδικά για τον δεύτερο βαθμό, δηλαδή πλέον την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Άλλωστε διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης από το 1994 ώς το 2004.


Μακεδονία 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top