Ο σχεδιασμός για τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες αντιπροσωπεία της νέας διοίκησης του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα, στα πλαίσια δημόσιας διαβούλευσης.

Η διαδικασία διαβούλευσης ξεκίνησε από τον Σύνδεσμο από την αρχή του Ιουλίου και έχουν ήδη συμμετάσχει τα αρμόδια υπουργεία, οι δήμαρχοι του νομού, τα...

 πολιτικά κόμματα, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, το Τεχνικό Επιμελητήριο, ο δήμος Παύλου Μελά και το δίκτυο των οργανώσεων και των πολιτών που κινητοποιούνται στην περιοχή.
Ο αντιπεριφερειάρχης και η αντιπροσωπεία, που αποτελούνταν από τον πρόεδρο Δημήτρη Γαλαμάτη, δήμαρχο Βόλβης, και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Σωκράτη Φάμελλο, επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα της διαβούλευσης αλλά και ενίσχυσης της πληροφόρησης για τα χαρακτηριστικά του έργου και «την αποκατάσταση της αξιοπιστίας που θα ξεπεράσει αδυναμίες του παρελθόντος». Επίσης και από τις δύο πλευρές τονίστηκε ότι το έργο μπορεί να αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα για το μέλλον της πόλης, ένα μέλλον λειτουργικό και φιλικό προς το περιβάλλον.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας εκτίμησε ότι «ο Σύνδεσμος ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης κάνει μια σημαντική και ειλικρινή προσπάθεια να αποκατασταθούν οι σχέσεις με την τοπική κοινωνία και να τροποποιηθούν τα χαρακτηριστικά του έργου προς όφελος του περιβάλλοντος και σύμφωνα με τις προτάσεις του δήμου Παύλου Μελά και των κατοίκων». Αναφερόμενος στα ζητήματα που αφορούν στις υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης δεσμεύτηκε να αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες, ακόμα και πριν την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, που συντονίζει ο Σύνδεσμος ΟΤΑ, για τα θέματα της περιοχής του έργου. Παράλληλα δήλωσε ότι θα είναι παρών στην τελική συνάντηση διαβούλευσης για το έργο και ότι η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει και θα ενισχύσει την πολιτική πρωτοβουλία που απαιτείται για τα θέματα περιβάλλοντος και χρήσεων γης στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top