Ειμαι 41 ετων και ειμαι ανεργος εδω και δυο χρονια. Γεννηθηκα το 1971 και βγηκα στο «κουρμπετι» απο τα 15 μου σε γιαπι για να βοηθησω το σπιτι, μιας και μεγαλωναμε δυο αδελφια χωρις πατερα απο μια μανα που δουλευε σε φαμπρικα. Ηταν ηδη 1986 οταν βγηκα στο γιαπι και εζησα ολο το μεγαλειο της «σοσιαλιστικης» ελλαδας: Δουλευαμε χωρις να μας κολανε ενσημα, για υπερωριες ουτε λογος και ολα αυτα τα καλα που ναι μεν τα ειχε καθιερωσει η «κακια δεξια» αλλα και εσεις φροντίσατε...



 να τα συντηρησετε με τον καλυτερο δυνατο τροπο.
Σχολειο; Ουτε λογος. Μολις απολυθηκα απο στρατιωτης για να υπηρετησω την πατριδα -που ξεπουλησατε με τα Ιμια και τον Οτσαλαν- πηγα σε νυχτερινο και καταφερα και τελειωσα γυμνασιο και λυκειο δουλευοντας παραλληλα, εννοειτε. Ολα αυτα τα χρονια που εσεις ηδη ειχατε ξεκινησει να τρωτε, εσυ, ο Ακης, ο συντροφος Λαλιωτης και ολος ο συφερτος σας.
Το 2004 μπηκα στο νοσοκομειο με κατεστραμενους σπονδυλους απο την οικοδομη και χρειαστηκε να κανω σπονδυλοδεσια. Και ενω οι κρατησεις για το ΙΚΑ ηταν 15€ την ημερα, το ΙΚΑ το 2004 μου εδινε 5,35€ ανα ημερα για τους 6 μηνες που περασα χωρις να εργαζομαι (3 σε πληρη ακινησια και 3 με πατεριτσες). Και εσεις προσωπικα, συνεχιζατε να τρωτε.
Ενα χρονο μετα την επεμβαση καταφερα και βρηκα δουλεια -στον ιδιωτικο τομεα παντα- μεχρι που απολυθηκα πριν 2 χρονια και εκτοτε ειμαι ανεργος. Χωρις εισοδημα, χωρις ασφαλιση αλλα παντα με τους πονους στην μεση απο τις βιδες. Ενας γιατρος που με εξετασε αφιλοκερδος -και να ειναι καλα ο ανθρωπος- μου ειπε οτι πιθανον σε 1-2 χρονια να χρειαστω νεα εγχειρηση, αλλα χωρις ασφαλεια δεν νομιζω να μπορεσω να την κανω…και ακομα και τωρα, εσεις συνεχιζετε να τα τρωτε.
Και ερχεται το ελληνικο κρατος και ζηταει τον λογαριασμο για αυτα που φαγατε εσεις, απο εμας. Λυπαμαι, αλλα αφου εσεις και ο συφερτος σας τα φαγατε, εσεις να τα πληρωσετε. Και ευχομαι, αν υπαρχει θεος εκει πανω, να τα πληρωσετε με τον χειροτερο δυνατο τροπο.
Γιατι καταστρεψατε οχι μονο μια χωρα, αλλα ανθρωπινες ζωες. Οδηγησατε ανθρωπους σε αυτοκτονιες, καταστρεψατε αξιοπρεπειες, ξεφτυλισατε καθε εννοια ανθρωπιας. Εσεις προσωπικα και το συναφι σας.
Χωρις καθολου τιμη προς το προσωπο σας,
Τασος Καρατασος

Αυτήν και άλλες ιστορίες καθημερινής τρέλας μπορείτε να βρείτε στο http://mazi-ta-fagame.gr/v1/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top