Ρεπορτάζ του "Τροχού", 27-6-2013.

Με το ποσό των 83.600 ευρώ επιχορηγήθηκε ο δήμος Ωραιοκάστρου από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη συντήρηση και επισκευή των σχολείων. Η δημοτική επιτροπή παιδείας στη συνεδρίαση της, σήμερα το πρωί, αποφάσισε την αποδοχή του ποσού αυτού, το οποίο θα μπει στο ταμείο του δήμου και η Τεχνική υπηρεσία θα αναλάβει να καλύψει όλες τις ανάγκες συντήρησης και επισκευής των σχολικών μονάδων (είναι καταγραμμένες) είτε αυτές είναι οι συνήθεις που πρέπει να γίνονται κάθε χρονιά (επιχρίσματα, ελαιοχρωματισμοί κ.α) είτε κάποια μεγαλύτερα έργα απολύτως αναγκαία για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, όπως η στέγη και οι τουαλέτες στο Γυμνάσιο – Λύκειο του Δρυμού και κάποια τεχνικά έργα στα δημοτικά σχολεία της Λητής και της Νεοχωρούδας.
Επίσης, αποφασίστηκε να μην γίνει αυτή τη χρονική στιγμή αλλαγή...


 των ορίων των σχολικών μονάδων διότι τα προβλήματα που θα προέκυπταν από μια τέτοια αλλαγή θα ήταν μεγαλύτερα από τα υπάρχοντα με τον ανισοβαρή καταμερισμό των μαθητών στις διάφορες σχολικές μονάδες.
Τα συγκεκριμένα προβλήματα βέβαια φαίνεται ότι είναι σοβαρά, αφού υπάρχουν καταγγελίες διευθυντών για μαζικές πλαστογραφίες των διευθύνσεων κατοικίας από γονείς ώστε να εγγράψουν τα παιδιά τους στα σχολεία που επιθυμούν, με αποτέλεσμα να έχουμε φαινόμενα υπεράριθμων μαθητών σε κάποια σχολεία και ολιγάριθμων σε κάποια άλλα.
Εμφανίζεται μάλιστα η απαράδεκτη κατάσταση να εγκρίνεται η τοποθέτηση KIBO στο 3ο Γυμνάσιο (στο Παλαιόκαστρο)  επιλογή που δεν είναι σωστή από παιδαγωγική άποψη και θα έχει και σημαντικό οικονομικό κόστος ενώ το 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου φέτος παρουσιάζει αιμορραγία 2 ολόκληρα τμήματα (2 τμήματα λιγότερα σε σχέση με πέρυσι).
Το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να λυθεί με παρέμβαση της δημοτικής αρχής με ορθολογικά κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική εικόνα των σχολικών μονάδων και το δημόσιο συμφέρον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top