Με συμμαχίες και κόντρες, που άρχισαν να διαφαίνονται πριν ακόμη αρχίσει η προεκλογική περίοδος, οδηγούνται στον δρόμο προς την κάλπη οι πέντε μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου στον διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου. Η εκλογική αναμέτρηση στον καλλικρατικό δήμο, που συγκροτείται από το Ωραιόκαστρο, τη Μυγδονία και την Καλλιθέα, αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς τρεις από τους πέντε υποψηφίους είναι οι ενεργεία δήμαρχοι που προέρχονται από το γαλάζιο στρατόπεδο.
Της Φανής Σοβιτσλή


Fsovitsli@makthes.gr
Πρόκειται για τους Νίκο Μπάτο, δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Δημήτρη Σαραμάντο, δήμαρχο Καλλιθέας, και Αστέριο Γαβότση, δήμαρχο Μυγδονίας. Τη δημαρχία διεκδικούν επίσης η νομαρχιακή σύμβουλος Χριστίνα Αλίρη, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, και ο Άγγελος Θέμελης, που αποτελεί την υποψηφιότητα του ΚΚΕ.
Ο προεκλογικός αγώνας των υποψήφιων είναι πυρετώδης, ενώ στο ζενίθ βρίσκονται και οι ζυμώσεις για συνεργασίες και συμμαχίες με πρόσωπα ακόμη και από αντίπαλα στρατόπεδα. Τον δρόμο των συνεργασιών άνοιξε η παράταξη του κ. Μπάτου, με τον οποίο συμπορεύτηκαν εξαρχής οι επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων στους δήμους Μυγδονίας και Καλλιθέας, Χρήστος Γαλάνης και Δημήτρης Σπυρόπουλος. Με τον επικεφαλής του διευρυμένου ψηφοδελτίου συμπορεύεται επίσης και ο Χρήστος Τσακίρης, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, ενώ είχε εκδηλώσει πριν από καιρό ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση του δήμου αλλά τελικώς απέσυρε την υποψηφιότητά του.
Συμμαχίες και κόντρες
Με συμμαχίες στον δρόμο προς τις εκλογές πορεύεται και ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Σαραμάντος, ο οποίος θα εμφανίσει ανανεωμένο το ψηφοδέλτιό του, το οποίο στελεχώνουν νέα πρόσωπα, πολιτικά άφθαρτα. Με τον δήμαρχο Καλλιθέας συμπορεύεται ο Ανέστης Πολυχρονίδης, επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης παράταξης στο Ωραιόκαστρο, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. “Το ψηφοδέλτιο θα έχει και πολλά νέα πρόσωπα, γιατί θεωρούμε σκόπιμο να επενδύσουμε σε νέους ανθρώπους” τόνισε ο ίδιος. Κληθείς πάντως να σχολιάσει τον προεκλογικό αγώνα και αν οι τρεις εν ενεργεία δήμαρχοι έχουν συναντηθεί για να συζητήσουν σχετικά με τα προβλήματα που θα ανακύψουν στον νέο δήμο, σχολίασε δηκτικά πως “το ζήτησα ακόμη και τώρα που είναι προεκλογική η περίοδος, αλλά δυστυχώς δεν βρήκα ανταπόκριση από ορισμένους”.
Με ανάλογες συμμαχίες θα δώσει τη μάχη και ο έτερος γαλάζιος, ο δήμαρχος Μυγδονίας Αστέριος Γαβότσης. Με την παράταξή του συνεργάζονται ενόψει των εκλογών ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Ωραιόκαστρο Δημήτρης Καρασαββίδης, ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Χρήστος Τερζής και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ωραιοκάστρου Ηρακλής Τσακαλίδης. Σε ό,τι αφορά πάντως το ψηφοδέλτιο, ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Γαβότσης ανέφερε ότι έχει σχεδόν κλείσει και αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top