Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε αρκετές περιπτώσεις δε στήριξαν τις κομματικές επιλογές σε μια σειρά δήμων αλλά και στην περιφέρεια. Αυτό ήταν σύμφωνα με πληροφορίες το βασικότερο συμπέρασμα των μελών της νομαρχιακής επιτροπής Β' Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασαν χτες το απόγευμα για να αποτιμήσουν το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο της συζήτησης ασκήθηκε ονομαστική κριτική σε κομματικούς παράγοντες που δεν ενίσχυσαν με το σύνολο των δυνατοτήτων τους υποψήφιους δημάρχους, όπως ο Γιάννης Μαυρομάτης στο δήμο Θερμαϊκού, ενώ ειδική αναφορά έγινε στους δήμους Πανοράματος, Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου.
Για τους τρεις τελευταίους δήμους υπήρξε διαφορετική εκτίμηση για τους λόγους της ήττας. Οι πληροφορίες λένε ότι εκτιμήθηκε ότι αποτελούν μια ειδική κατηγορία ΟΤΑ, όπου παρατηρήθηκε το φαινόμενο να μη στρατεύονται τα στελέχη του κόμματος στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων που υπέδειξε η Ιπποκράτους. Η εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι η αυξημένη δυναμική που είχαν αναπτύξει οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι και οι αντιδράσεις λόγω της οικονομικής συγκυρίας δεν επέτρεψαν τη συγκρότηση ισχυρών «πράσινων» ψηφοδελτίων.

Α.Σ.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top