Επιτέλους ! οι 4 παράνομες και επικίνδυνες κεραίες ασύρματης διαδικτύωσης που ο κ. Αναστάσιος Φωκάς είχε τοποθετήσει στη στέγη της οικίας του απέναντι από το 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου απομακρύνθηκαν.


Τον Σεπτέμβρη του 2009 μέλη της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» που αντελήφθησαν την εγκατάσταση των συγκεκριμένων κεραιών, σε απόσταση αναπνοής από το 1ο Γυμνάσιο και τα 2 Λύκεια της πόλης μας, προέβησαν σε σχετικές καταγγελίες προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και την Πολεοδομία Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Από τις επανειλημμένες αυτοψίες και την έρευνα των 2 υπηρεσιών αποδείχτηκε ότι οι εν λόγω κεραίες ήταν επικίνδυνες αφού η εκπεμπόμενη ακτινοβολία ξεπερνούσε τα ανώτατα επιτρεπτά όρια (το όριο για αυτόν τον τύπο κεραιών είναι το 1W ενώ αυτές σύμφωνα με την ΕΕΤΤ εξέπεμπαν τουλάχιστον 2,51W) αλλά και παράνομες διότι η δομική κατασκευή επί της οποίας ήταν τοποθετημένες υπερέβαινε τα επιτρεπτά στάνταρ.

Η ΕΕΤΤ και η Πολεοδομία, λοιπόν, ωθούμενες από την συνεχή πίεση της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» αλλά στη συνέχεια και των συλλόγων γονέων έδωσαν, αρχικά, κάποια προθεσμία στον κ. Φωκά για να συμμορφωθεί προς την νομιμότητα και να ξηλώσει τις κεραίες. Αυτός όμως δεν απομάκρυνε τις κεραίες γι’ αυτό και η «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» τον περασμένο Μάρτη προσέφυγε με γραπτή καταγγελία στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, η Πολεοδομία Δυτικής Θεσσαλονίκης βλέποντας ότι ο κ. Φωκάς επιμένει να κρατά τις κεραίες προχώρησε σε τοιχοκόλληση έκθεσης αυθαίρετης κατασκευής και στην επιβολή σχετικών προστίμων. Η δε ΕΕΤΤ κάλεσε σε ακρόαση τον κ. Φωκά και αφού έλαβε υπόψη της το υπόμνημα που αυτός κατέθεσε του επέβαλλε την διοικητική κύρωση της σύστασης όπως συμμορφωθεί με την νομιμότητα, επιφυλασσόμενη να προβεί σε περαιτέρω κυρώσεις,εφόσον αυτός δεν θα συμμορφώνονταν.

Τελικά σήμερα (4 Δεκεμβρίου) διαπιστώσαμε ότι οι επικίνδυνες κεραίες που τόσο ανησύχησαν τους πολίτες του Ωραιοκάστρου, ιδιαίτερα τους μαθητές των παρακείμενων σχολείων και τους γονείς τους, απομακρύνθηκαν, ελπίζουμε οριστικά.

Για άλλη μια φορά λοιπόν αποδείχτηκε ότι η επίμονη και πιεστική προσπάθεια των πολιτών να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι αποτελεσματική. Αυτό είναι ένα μάθημα το οποίο οι πολίτες που δρούμε στη «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» αλλά και όλοι οι ενεργοί πολίτες το γνωρίζουμε πολύ καλά.

Εμείς λοιπόν οι κάτοικοι του διερυμένου δήμου Ωραιοκάστρου που θέλουμε με τη «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» να παλαίψουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι συνιστώσες ενότητες του νέου δήμου σας προσκαλούμε να «σηκωθούμε από τον καναπέ» και να συμπολεμίσουμε. Είναι ο μόνος τρόπος για να λύσουμε τα πολλά και οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.



Δημοτική Κίνηση Πολιτών Ωραιοκάστρου «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», ανοιχτή σε όλους.
Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 696683, 6979498881, 6937248109, 6974479044.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top