Βροχή οι ορκωμοσίες δημοτικών αρχών

Πολλές ορκωμοσίες δημοτικών αρχόντων και αρχών έγιναν χθες, με προεξέχουσα την ορκωμοσία των δημάρχων του βορειοδυτικού τόξου Θεσσαλονίκης, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.


Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Νεαπόλεως, στις 7 το απόγευμα, με οικοδεσπότη το νυν δήμαρχο Νάκη Λαδόπουλο, ο οποίος καλωσόρισε τους δημάρχους των διευρυμένων δήμων. Ορκίστηκαν συνολικά επτά δήμαρχοι και συγκεκριμένα ο Σίμος Δανιηλίδης (Νεάπολης-Συκεών) ο Διαμαντής Παπαδόπουλος (Παύλου Μέλα), ο Λάζαρος Κυρίζογλου (Αμπελοκήπων-Μενεμένης), ο Στάθης Λαφαζανίδης (Κορδελιού-Ευόσμου), ο Νικόλαος Γιουτίκας (Δέλτα), ο Δημήτρης Σαραμάντος (Ωραιοκάστρου) και ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης (Πυλαίας-Χορτιάτη). Ο μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, απευθυνόμενος στους δημάρχους, τους κάλεσε να είναι ενωμένοι απέναντι στα μεγάλα ζητήματα της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Σίμος Δανιηλίδης. Μετά την ορκωμοσία βραβεύτηκαν συνολικά 43 πρώην δήμαρχοι και κοινοτάρχες της περιοχής, καθώς και ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος. Ανάμεσα στους τιμώμενους ήταν και ο νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης, που διετέλεσε δήμαρχος Εχεδώρου, και ο 94χρονος πρώην δήμαρχος Συκεών για πέντε τετραετίες Παναγιώτης Αφαλής, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να παραστεί εξαιτίας μιας ίωσης που τον ταλαιπωρεί. Την τιμητική του πλακέτα θα του παραδώσουν τις προσεχείς ημέρες ο κ. Βαρνάβας και ο Σ. Δανιηλίδης.
Χθες το πρωί τελετές ορκωμοσίας των νέων δημοτικών συμβουλίων έγιναν στις έδρες των δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Βόλβης, Κορδελιού-Ευόσμου και Πυλαίας-Χορτιάτη. Οι νέες δημοτικές αρχές Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά θα ορκιστούν τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ της Θέρμης και της Καλαμαριάς μεθαύριο Τετάρτη.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top