Aπό 5 συνοδούς που υλοποιούσαν το πρόγραμμα κάθε χρόνο, φέτος καθόρισαν τον αριθμό σε 25. Μάλλον θέλει να βολέψει τους εθελοντές του.



Στο Ωραιόκαστρο η Διοίκησή μας επί 16 χρόνια κατέβαλε κάθε προσπάθεια για την καλυτέρευση των συνθηκών παιδείας και την βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών.
Στηρίζαμε εμπράκτως την εργαζόμενη μητέρα, την οικογένεια και τα παιδιά του Δήμου Ωραιοκάστρου λειτουργώντας, πρώτοι απ’ όλους τους Δήμους της Χώρας, το πρόγραμμα της Θερινής Φύλαξης για παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών.
Κάθε καλοκαίρι από την επόμενη ημέρα της λήξης της σχολικής χρονιάς, οι εργαζόμενες μητέρες εμπιστευόταν τα παιδιά τους στο Δήμο Ωραιοκάστρου.
Φροντίζαμε εγκαίρως την προετοιμασία του προγράμματος ως προς την λειτουργία των χώρων ( στο 1ο Δημοτικό Σχολείο  Ωραιοκάστρου και στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου) και ως προς  την πρόσληψη των διδασκόντων.
Αυτό το πρόγραμμα που καθιερώσαμε ως θεσμό, για την διευκόλυνση των οικογενειών του Ωραιοκάστρου, φέτος η νέα διοίκηση δεν είναι σε θέση να το συνεχίσει.
Η ανικανότητα της νέας διοίκησης, να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που βρήκε έτοιμο, έχει φέρει σε απόγνωση 150 οικογένειες του Ωραιοκάστρου και 35 της Μυγδονίας, που ενώ δήλωσαν συμμετοχή και περίμεναν να πάνε τα παιδιά τους στη θερινή φύλαξη, βρίσκονται αντιμέτωποι με την απίστευτη ανυπαρξία των ανεύθυνων διοικούντων.
Δυστυχώς την ίδια άτυχη μεταχείριση έχει και το πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα».
Τα παιδιά του Δήμου Ωραιοκάστρου και οι συνάνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, κάθε καλοκαίρι, απολάμβαναν τα μπάνια τους με το πρόγραμμά μας, επί τέσσερεις βδομάδες με 40€ και με πολλές διευκολύνσεις – παροχές για πολύτεκνες οικογένειες κ.α.
Φέτος το πρόγραμμα περιορίστηκε στις 10 μέρες με τιμή 40€ και μόνο για παιδιά 8 – 14 ετών.
Αντίθετα από 5 συνοδούς που υλοποιούσαν το πρόγραμμα κάθε χρόνο, φέτος καθόρισαν τον αριθμό σε 25.                           Μάλλον θέλει να βολέψει τους εθελοντές του.
Τελικά οι 25 συνοδοί μπορεί να είναι περισσότεροι από τα παιδιά του προγράμματος!!!!!
Η εμπιστοσύνη κλονίζεται όλο και περισσότερο καθώς φέτος οι γονείς είδαν να σταματάει χωρίς καμία δικαιολογία, η παιδική θεατρική ομάδα,
οι γονείς είδαν να μην πραγματοποιείται η καθιερωμένη έκθεση των έργων των παιδικών τμημάτων ζωγραφικής, αλλά και των ενηλίκων,
οι γονείς είδαν για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια να μην συντελείται η εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων μαθητών και των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Η απογοήτευση είναι διάχυτη, στα μικρά παιδιά και στους εφήβους, κυρίως όμως πληγώνει τους γονείς τους.
Η ασέβεια και η περιφρόνηση απέναντι στους νέους μας και στις οικογένειές τους, και η απόλυτη προχειρότητα δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο Σαραμάντος και οι συνακόλουθοί του έχουν επιδείξει ενδιαφέρον και δραστηριότητα μόνον σε θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος ….. και όχι για να παρέχουν πραγματικές υπηρεσίες που αφορούν απλώς στη συνέχιση των ήδη κεκτημένων για τις οικογένειες του Ωραιοκάστρου.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΤΟΣ
π. Δήμαρχος Ωραιοκάστρου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ – ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»
Λ. Δημοκρατίας & Κομνηνών γωνία
1ος όροφος τηλ.& fax 2310689799
e-mail: batosnik@yahoo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top