ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΕΡΩΤΗΣΗ

«Με κατάργηση κινδυνεύει  το Ταμείο Αρωγής Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου»

Με κατάργηση κινδυνεύει το Ταμείο Αρωγής Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, ένας φορέας που συστάθηκε με σκοπό την προστασία και την αποκατάσταση των αναπήρων πολέμου οπλιτών και θυμάτων πολέμου και λειτουργεί βάσει προσωρινού κανονισμού του 1951. Το Ταμείο είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο  Εθνικής Άμυνας. Η αποστολή του, σύμφωνα με το Ν.1043/1980 είναι οι οικονομικές παροχές προς τα θύματα πολέμου, δηλαδή η οικονομική αρωγή, λόγω γάμου καθώς επίσης  και η καταβολή των  εξόδων  κηδείας.
Ο λόγος ίδρυσης του Ταμείου ήταν και παραμένει η προστασία της ευαίσθητης τάξης των αναπήρων και των θυμάτων πολέμου, των πολεμικών συνταξιούχων οπλιτών και των μελών των οικογενειών τους. Άλλωστε, η προστασία των αναπήρων και θυμάτων πολέμου αποτελεί ηθική υποχρέωση της Πολιτείας. Οι δικαιούχοι του Ταμείου αριθμούνται στα 12.000 θύματα πολέμου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Ταμείο διαθέτει ιδιόκτητα γραφεία, είναι ένα εύρωστο ταμείο με δικούς τους πόρους, χωρίς άμεση επιχορήγηση από το κράτος. Σε αυτό υπηρετούν 8 μόνιμοι υπάλληλοι, που κατέχουν οργανικές θέσεις, έναντι 19 θέσεων, που προβλέπει ο οργανισμός του. Μάλιστα, η μισθοδοσία τους καλύπτεται εξολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του Ταμείου. Το συγκεκριμένο Ταμείο αποτελεί υποδειγματική υπηρεσία, λειτουργώντας εύρυθμα και ομαλά, εκπληρώνοντας τα καθήκοντά του κατά απόλυτα ικανοποιητικό τρόπο απέναντι στην ευαίσθητη τάξη των θυμάτων πολέμου. Συνεπώς, οποιαδήποτε σκέψη για κατάργηση ή ακόμη και ενοποίησή του θα ήταν επιζήμια τόσο για την Πολιτεία, όσο και για τους πολίτες.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να επανεξετάσει την απόφαση της για κατάργηση ή ενοποίηση του Ταμείου Αρωγής Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου και να το αφήσει να  συνεχίσει να λειτουργεί προς όφελος της Πολιτείας και των θυμάτων πολέμου;







Γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top