ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2.11.2011

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους δημότες Ωραιοκάστρου για το «τέλος ακινήτων» της  ΔΕΗ.
Η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια και να κάθεται απαθής μπροστά στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της κοινωνίας. Είναι υποχρέωσή μας  να είμαστε μαζί με τους πολίτες  που δεν αντέχουν  να πληρώνουν  τα λεγόμενα  χαράτσια. Όπως αυτό το βαρύτατο χαράτσι για τα ακίνητα με τις φαρμακερές δόσεις.  Ο δήμος, όπως και οι άλλοι φορείς υποχρεούνται  να βγουν μπροστά,  να συμπαρασταθούν, επιδεικνύοντας  έμπρακτη αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας, στον αγώνα τους για επιβίωση. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνους τους δημότες  μας στις παράνομες απειλές και στον ωμό εκβιασμό  για τη διακοπή του ρεύματος.    
Ο Δήμος Ωραιοκάστρου, πρέπει  να στηρίξει πρακτικά και νομικά τους  δημότες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το νέο χαράτσι, ακολουθώντας το παράδειγμα του δήμου της Ν. Ιωνίας Αθηνών. Οι άνεργοι, οι  απολυμένοι, οι  απλήρωτοι  εργαζόμενοι, οι  συνταξιούχοι , οι μισθωτοί με τις περικοπές των εισοδημάτων τους, δεν έχουν και δεν μπορούν να πληρώσουν.   Ο δήμος Ωραιοκάστρου, με ψήφισμά του να ενώσει την φωνή του με τις  φωνές των άλλων φορέων που ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το νέο τέλος  ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.
Μέχρι τότε να σταθεί στο πλευρό των δημοτών που θα αρνηθούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.  Να καλύψει τις  ενέργειες μη πληρωμής,  πολιτικά και νομικά, διότι πέραν  του ότι είναι αντικοινωνικό, εξουθενωτικό , κατά την κοινοτική νομοθεσία είναι και παράνομο.  Να συγκεντρώσει  τις αποδείξεις πληρωμών  του ρεύματος από τους δημότες και  να προχωρήσει σε ομαδικό εξώδικο προς τη ΔΕΗ.  
Εξάλλου είναι χαρακτηριστικό και το μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου, που μεταξύ άλλων αναφέρει σε εγκύκλιό του «Και ξαφνικά μας ζητείται απειλητικά και εκβιαστικά να πληρώσουμε, επί πλέον φόρο για το σπίτι που μένουμε…
Θα ήθελα λοιπόν να πω σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν την λεγόμενη «έκτακτη εισφορά ακινήτων» να μη φτάσουν σε απόγνωση. Να ξέρουν ότι θα βρεθούμε όλοι ενωμένοι στο πλευρό τους και θα φωνάξουμε μαζί: «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».
Και εξηγώντας σε συνέντευξή του  το λόγο, για τον οποίο προχώρησε σε αυτή την εγκύκλιο είπε:
«Δεν έχω την πολιτική επιρροή να ανατρέψω τις όποιες πολιτικές αποφάσεις.
 Ούτε και την αρμοδιότητα. Έχω όμως φωνή που μπορώ να την ενώσω με την κραυγή του λαού. Αυτό και έκανα».
Αυτό ας  κάνουμε λοιπόν και εμείς, ως τοπική αυτοδιοίκηση.  


Αστέριος Γαβότσης
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών              
 «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top