Λέμε και εμείς τι έχουν πάθει και δεν ακούν ,δεν βλέπουν τι γίνεται στο δήμο τους.
Δεν μας είπαν ότι εδώ και μήνες, ασχολούνται με τη διοργάνωση του παζαριού προϊόντων χωρίς μεσάζοντες . Δεν  μας είπαν ότι η μοναδική και νέα στα χρονικά αρμοδιότητα ,τοπικού συμβουλίου και αντιδημάρχων είναι αυτή και...


 καμία άλλη .
Κατόρθωμα θεωρούν τη δημιουργία αυτής της δράσης ,μια και είναι το μόνο που χρειαζόμαστε εδώ και χρόνια  και συναγωνίζονται με τους πολίτες που σκέφτηκαν να πράξουν κάτι ανάλογο για το ποίος είχε πρώτος την ιδέα .
Οι πρωτοβουλίες πολιτών δικαιολογούνται ,εσείς σαν διοίκηση και σαν αντιπολίτευση όχι. Γιατί δεν εξετάσατε όλες τις παραμέτρους και πιθανές δυσάρεστες συνέπειες που θα έχει αυτή η δράση σε καταναλωτές , σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους σε αυτές .Την επόμενη φορά θα στείλουμε και εμείς ένα παραγωγό, που θα πουλά στους κατοίκους του δήμου, βρεγμένες σανίδες που ξέρουν αυτοί οι αγανακτισμένοι, με τα λίγα απλά καθημερινά προβλήματα που τους έχετε χαρακτηρίσει και γυρίσει τη πλάτη ασκώντας μια δική σας καταστροφική –στάσιμη  πολιτική ,  πως θα τις χρησιμοποιήσουν.
Τα καμώματα σας και οι χαρακτηρισμοί σας ως διοίκηση έχουν ξεπεράσει τα όρια ,αλλά με πεταλουδίτσες και εξαρτημένη από το πολιτικό κόστος  αντιπολίτευση δεν περιμένουμε και κάτι διαφορετικό . Και αυτοί τα ίδια κάνουν και λένε. Εμείς παρομοιάζουμε την σημερινή διοίκηση με τον τιτανικό και επιβάτες αντιπολίτευση, τοπικά συμβούλια, και ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους. Το ταξίδι  τους ξεκίνησε, η ιστορία επαναλαμβάνετε. Κάντε κάτι για να την αλλάξετε αν πραγματικά νοιάζεστε για τον τόπο αυτό και τους ανθρώπους του.
Ειδάλλως απολαύστε το λίγο που σας έμεινε με δικό μας κοινωνικό κόστος .
Θα θέλαμε να επισημάνουμε στους  υπεύθυνους αντιδημάρχους  παζαριών, καθαριότητας  και ηλεκτροφωτισμού πως οι
είσοδοι και έξοδοι του δήμου βρίσκονται στο βαθύ σκοτάδι και τρισάθλια κατάσταση , πάρκα και γήπεδα επίσης ,θυμίζει ο δήμος την εποχή της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τη δύση του ήλιου. Στον υπεύθυνο δημοτικής αστυνομίας  του ζητούμε να αλλάξει την ώρα του καφέ και του κουτσομπολιού στο προσωπικό διότι την ώρα εκείνη είναι απαραίτητη η παρουσία –δράση της δημοτικής αστυνομίας σε σημεία- «καρμανιόλες» που εγκυμονούν κινδύνους  για τη διέλευση πεζών μαθητών στα σχολεία τους .Να θυμίσουμε επίσης στο ανύπαρκτο τοπικό συμβούλιο του Δρυμού, ότι θα πρέπει να απαιτήσει και να διεκδικήσει την οριστική λύση  του σημαντικού προβλήματος με το πόσιμο νερό διαφορετικά να παραιτηθούν από το θεσμικό τους αξίωμα .

Εμείς προσπαθούμε να τους αφυπνίσουμε και με το θεσμικό τους αξίωμα να κάνουν πράγματα-πράξεις –έργα  που θα δώσουν κίνητρα στους πολίτες, και όχι να δημιουργήσουν αποστάσεις από την κοινή προσπάθεια ανασύνταξης της κοινωνίας .
Σεβόμαστε σαν κίνηση κάθε άποψη και ενδιαφέρον για τον τόπο δεν έχουμε πρόθεση να κρίνουμε, να θίγουμε ,παρά μόνο να προτείνουμε και να επισημάνουμε τα κακώς κείμενα, όπως τα ζει ο κάθε πολίτης μικρός και μεγάλος .Ο σεβασμός  και η αντίληψη θα πρέπει να είναι αμοιβαία, όπως και η κατανόηση της άλλης άποψης .


Δάκης Μανουσάκης
Επικεφαλής Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Ωραιοκάστρου 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top