Πρωτομαγιά: Η μέρα που έχει καθιερωθεί ως η εργατική γιορτή, με τους ανθρώπους ανά την υφήλιο να απεργούν…  
Την 1η Μαϊου του 1994, όμως, ο Θεός… μπερδεύτηκε και… απέργησε μαζί με μας.
Το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί από κοντά μας ο μεγάλος Αϊρτον Σένα.
Εκείνη την αποφράδα Πρωτομαγιά, 20 χρόνια πριν…
Στη πίστα της Ιμολα, στη... φονική στροφή του αυτοκινητόδρομου «Έντσο και Ντίνο Φεράρι» στο ιταλικό σιρκουί ο Βραζιλιάνος θρύλος της Φόρμουλα Ένα έκανε την τελευταία τιμονιά τη ζωή του…
Το "διαβολικό" διήμερο...
Τα κρούσματα σ' εκείνο το «διαβολικό» διήμερο ήταν πολλά.
Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο έπαθε σοβαρό ατύχημα και στα δοκιμαστικά του Σαββάτου, ενώ ο Αυστριακός Ρόλαντ Ρατζενμπέργκερ έχασε τη ζωή του σε ένα φρικιαστικό ατύχημα.
Την Κυριακή, η άσφαλτος γράφτηκε με το αίμα του πληρέστερου κατά πολλούς πιλότου.
 Έχουν γραφτεί χιλιάδες κείμενα για τα αίτια του ατυχήματος. Μέχρι και σενάρια δολιοφθοράς και δολοφονίας του σπουδαίου Βραζιλιάνου οδηγού.
"Δεν θα σταματήσω να οδηγώ μέχρι να πεθάνω"...
Ανατριχιαστικός ήταν ο διάλογος με τον επικεφαλής του ιατρικού τμήματος της Ομοσπονδίας των αγώνων (FIA) Σιντ Ουότκινς, ο οποίος είπε στο Σένα, που είχε δει το ατύχημα του Ρατζενμπέργκερ, «να αφήσει τον αγώνα και να πάει για ψάρεμα».
Ο Άιρτον Σένα του απάντησε ότι «δε θα σταματήσει ποτέ να οδηγεί μέχρι να πεθάνει». Η δήλωση καρδιάς του Βραζιλιάνου έμελλε να επιβεβαιωθεί με τον πιο φρικτό τρόπo όταν ο Βραζιλιάνος έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του και καρφώθηκε στον τοίχο της στροφής Ταμπουρέλο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης και δύο ώρες αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του..
 Έχουν περάσει 20 χρόνια  και κανείς δεν τον έχει ξεχάσει...





http://www.filathlos.gr/index.php/component/k2/item/4469-ayrton-senna

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top