Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων ελέγχων που διενεργούνται για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, κατά το προηγούμενο 24ωρο αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν επτά (7) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα.

Πρόκειται για τέσσερα ομογενείς και τρείς αλλοδαπούς, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι στις περιοχές κέντρου πόλης και Αμπελοκήπων, κατείχαν πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης δύο ομογενών, στο κέντρο πόλης, μίας 50χρονης γυναίκας κι ενός 53χρονου άντρα, οι οποίοι σε αυτοκίνητο που επέβαιναν, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν από κοινού (570) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία τους, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, βρήκαν και κατέσχεσαν επιπλέον (2.390) πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top