Αθήνα, 26/10/2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή  25-10-2015, η προεκλογική εκδήλωση του υποψηφίου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, κατόπιν πρόσκλησης του κ. Σάββα Καλεντερίδη.
Ο κ. Καλεντερίδης κατά την έναρξη της εκδήλωσης απεύθυνε χαιρετισμό, όπου χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας. Σας καλωσορίζω στην εκδήλωση που διοργανώσαμε ο ομιλών και ορισμένοι φίλοι για να έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις του ενός εκ των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, του Άδωνι Γεωργιάδη».
Για τη γνωριμία τους:
«Με τον Άδωνι γνωρίστηκα στα μέσα της δεκαετίας του ’90, τότε ήταν 25 χρονών, δεν θυμάμαι, δεν ζήτησα την ταυτότητά του τότε αλλά ήμουν στους Ίωνες στους Θρακομακεδόνες, σε μία καφετέρια του κοινού μας φίλου του Παύλου του Γεροντίδη. Ήμουν με κάτι Πόντιους στο ένα μέρος της καφετέριας και σε ένα άλλο μέρος ήταν ένα νεαρό παιδί, έχει και baby face ο Άδωνις, ένα παιδί να μιλάει σε περίπου 30-40 άτομα και να μιλάει με πάθος και φλόγα για την Ελλάδα, για τον ελληνισμό.
Ρώτησα τον Παύλο ποιος είναι, μου λέει: δεν ξέρεις τον Άδωνι; Είναι εδώ, είναι και στο Σύλλογό μας. Ήταν η πρώτη μέρα, λοιπόν, που τον είδα, στα μέσα της δεκαετίας του ’90, και στη συνέχεια συναντιόμασταν κυρίως στις εκδηλώσεις που αφορούν το Ποντιακό. Διετέλεσε μάλιστα και, νομίζω 2 τριετίες ή 2 περιόδους, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καπετάν-Ευκλείδης του Μενιδίου που είναι ίσως και ο πολυπληθέστερος, από πλευράς μελών, αλλά και χορευτικού συγκροτήματος σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Το λέω αυτό γιατί αυτό είναι άγνωστο, ότι ο Άδωνις δεν έγινε Πόντιος για να πάρει ψήφους, ήταν Πόντιος από μικρό παιδί, συμμετείχε ενεργά στους αγώνες που κάναμε αφενός για να διατηρήσουμε ζωντανή την πολιτιστική μας παράδοση και αφετέρου για το κορυφαίο ζήτημα της γενοκτονίας που είναι πολύ σημαντικότερο από ό,τι λέει η ίδια η λέξη».
Για την πολιτική πορεία και υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας:
«Για τα πολιτικά, τα ξέρετε, τα είδατε. Απλά έχω να πω, ότι είναι ο άνθρωπος που συγκρούστηκε στο Υπουργείο Υγείας με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα του εξωτερικού, με κολοσσούς και γίγαντες. Συγκρούστηκε με ξένες φαρμακευτικές και με ντόπιες. Τους έκοψε - αυτά πια είναι και μετρήσιμα μεγέθη-  2 δις το χρόνο και παρέμεινε όρθιος, ενώ συγκρούστηκε με τα συμφέροντα. Νομίζω ότι για τα πολιτικά είναι η σειρά να ακούσουμε τον Άδωνι Γεωργιάδη. Έχω να πω όμως το εξής: ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει μία πραγματική επανάσταση. Είναι μόνος του. Χωρίς μηχανισμούς. Νομίζω  ότι πραγματικά όσοι αγαπούν την πατρίδα μας, όσοι θέλουν την αναζωογόνηση της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, και κατ’ επέκταση της πατρίδας, νομίζω ότι έχουμε υποχρέωση κατ’ αρχάς, να ακούσουμε τον Άδωνι, αλλά και να τον στηρίξουμε. Σας ευχαριστώ πολύ».
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top