Έτσι σε αυτήν την πεζοπορία μέλη και φίλοι του συλλόγου, θα μιλήσουμε για την  ιστορία του χωριού, θα γυρίσουμε 100 χρόνια πίσω και θα μιλήσουμε για τον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο από την “θέση” του τότε Αρχιστρατήγου Διαδόχου Κωνσταντίνου στο «ΚΡΥΟΝΕΡΙ», θα επισκεφτούμε το Μουσείο Βαλκανικών Αγώνων,  το Ξύλινο Εκκλησάκι του Όσιου Δαυίδ ΄΄Αμυγδαλίτη΄΄, το ‘‘Αθάνατο Νερό’’, το Παρεκκλήσι της Αγ. Παρασκευής, ένα μικρό τοξωτό γεφύρι και θα δούμε λίγους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. θα ακούσουμε την ιστορία του Ι. Ναού Αγ. Γεωργίου (1750)  από τον εφημέριο του, παπά Δημήτρη και θα δούμε τα ιερά κειμήλια του. Τέλος θα επισκεφτούμε το  Μουσείο της Τοπικής Κοινότητας και θα ξαποστάσουμε λίγο στο κέντρο του χωριού κάτω από το πλατάνι και θα επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησης.
Το ραντεβού είναι στο Μελισσοχώρι στην Νότια είσοδο του χωριού επί της επαρχιακής οδού Ωραιοκάστρου–Δρυμού (40°45'49.2"N 22°54'40.3"E) στη διασταύρωση με τον περιφερειακό δρόμο του Μελλισοχωρίου την Κυριακή 20 Μαρ 2016 στις 11.00 π.μ.
Για τη διευκόλυνση των μετακινουμένων από το Ωραιόκαστρο στο Μελισσοχώρι και για όσους επιθυμούν θα γίνει ενωρίτερα στις 10:45 προσυγκέντρωση στο «ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ», προκειμένου να γίνει αξιοποίηση της μεταφορικής ικανότητας των διατιθεμένων ΙΧ οχημάτων και να εξυπηρετηθούν περισσότεροι περιπατητές και όσοι δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο.

Καλούμε όλους εκείνους  που θέλουν να περπατήσουν αλλά και να επικοινωνήσουν – γνωρίσουν τον τόπο που ζουν σε όλες τις διαστάσεις του, να έρθουν να περπατήσουν μαζί μας…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top