Το μήνυμα ανατροπής «της χειρότερης Κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ η πατρίδα, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μιας Κυβέρνησης φθηνών λαϊκιστών», όπως τη χαρακτήρισε, μετέφερε από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, στη σημερινή ομιλία του στο 10ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.
Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης συνέδεσε την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας με την προσπάθεια που κάνει η χώρα να βγει από την κρίση, περιγράφοντας τις εργασίες του Συνεδρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη ως «μια ψύχραιμη αναμέτρηση με το παρελθόν», μέσα από την οποία «το χθες, το σήμερα, μα και το αύριο της μεγάλης παράταξης ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στείλουν ένα θετικό πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία: Ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη ελπίδα για την Ελλάδα».
«Το συνέδριο», τόνισε, «μπορεί να είναι μια εσωκομματική διαδικασία, ωστόσο από αυτό το βήμα απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό και του παρουσιάζουμε το όραμά μας για την Ελλάδα του μέλλοντος», για να προσθέσει πως «ημέρα με την ημέρα οι πολίτες εμπιστεύονται όλο και περισσότερο τη Νέα Δημοκρατία επειδή απέδειξε ότι πάνω από όλα είναι αξιόπιστη, έντιμη, σύγχρονη, δημοκρατική και κυρίως αποτελεσματική».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε πως: «Αυτήν την ευκαιρία ριζικής ανανέωσης δεν πρέπει να την χάσουμε. Οφείλουμε να επιβιβαστούμε στο τρένο της εξέλιξης προτού αυτό μας προσπεράσει», εξηγώντας πως  εξέλιξη σημαίνει αναβάθμιση της λειτουργίας του κόμματος. Σημαίνει σειρά αλλαγών στη δομή, προκειμένου να μετεξελιχθεί η Νέα Δημοκρατία σε σύγχρονο, συμμετοχικό, ευρωπαϊκό κόμμα, το οποίο θα παράγει πολιτική από κάτω προς τα πάνω, λειτουργώντας με διαφάνεια, αξιολόγηση και λογοδοσία.
«Πάνω από όλα οφείλουμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των χιλιάδων μελών του κόμματος  που σε πείσμα των καιρών προσέτρεξαν στις εσωκομματικές κάλπες, αποδεικνύοντας ότι η Ν.Δ. είναι εδώ, είναι δυνατή, είναι ενωμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα οι πολίτες θα εμπιστευθούν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία για τη διακυβέρνηση της χώρας διότι, όπως επισήμανε: «Εμείς παίρνουμε πολιτικές αποφάσεις έχοντας πάντα ως μοναδικό μας γνώμονα το καλό της χώρας».
«Στην παράταξή μας», ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Καράογλου, «είμαστε μαχητές αρχών και αξιών όπως η ελευθερία και η δημοκρατία. Δίνουμε στους Έλληνες οξυγόνο και όραμα για να τολμήσουμε και πάλι να ονειρευτούμε την Ελλάδα όπως τη μάθαμε, τη ζήσαμε και της αξίζει. Θα υποστηρίξουμε τις ιδέες μας, θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και θα αντιταχθούμε στους κρατιστές, ώστε να εξασφαλίσουμε την επιβίωση της ελεύθερης οικονομίας. Αυτό υποσχόμαστε και τίποτα παραπάνω».




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top