Ο Σύλλογος μας  ΔΑΣ Ωραιοκάστρου   αποσκοπώντας  στην ατομική βελτίωση των αθλητριών μας στο βόλεϊ, με αίτημα του στον Δήμο Ωραιοκάστρου έγκαιρα, ζήτησε τη χρήση του Κονταξοπούλειου, μετά την λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Επειδή το συγκεκριμένο αίτημα πρέπει να πάρει έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο, η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Το αίτημα μας κατατέθηκε στον δήμο , στο τέλος Μαρτίου 2016, δεδομένου ότι παρεμβάλλονται οι διακοπές του Πάσχα ώστε να προλάβουμε την σωστή οργάνωση της αθλητικής εκδήλωσης .
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η  συγκεκριμένη διοργάνωση είναι  θεσμός για τον Σύλλογο μας που έγινε και τα προηγούμενα χρόνια.
            Το συγκεκριμένο  θέμα  ήταν να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο στις  19-4-16 και ήταν το ΘΕΜΑ 16ο .
Με έκπληξη στις 19-4-16 το πρωί δεχτήκαμε παρέμβαση στα αθλητικά δρώμενα, για μια ακόμη φορά, από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου με παρόντες από πλευράς δημοτικής αρχής εκτός του δημάρχου, τον  αντιδήμαρχο αθλητισμού καθώς και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου. Αιφνιδιαστικά  κληθήκαμε στο δημαρχείο, ως ΔΑΣ Ωραιοκάστρου , να επιλύσουμε ένα πρόβλημα που πρόεκυψε από πρόεδρο άλλου Α.Σ. ο όποιος είναι  δημοτικός  υπάλληλος , με οργανική θέση στο γραφείο αθλητισμού . Ο εν λόγω πρόεδρος - δημοτικός υπάλληλος,  με οργανική θέση στο γραφείο αθλητισμού , απαιτεί (προφανώς λόγω της σχέσης του με τον δήμο) να του παραχωρηθούν οι ημέρες και οι ώρες που αιτήθηκε ο Σύλλογος μας πριν είκοσι ημέρες.    
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος - δημοτικός   υπάλληλος,  με οργανική θέση στο γραφείο αθλητισμού έκανε γνωστή την απαίτηση του στις 18-4-16 στο προσυμβούλιο, της διοικούσας παράταξης κατά παραδοχή του Δημάρχου .
Εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι στις 19-4-16, κλήθηκε από πλευράς  δημοτικής αρχής  να συμμετάσχει στην συνάντηση και πρόεδρος συλλόγου που δεν είχε υποβάλει κανένα αίτημα . Προφανώς στην παραπάνω ενέργεια οδηγήθηκε ο δήμαρχος  για να μην φανεί απροκάλυπτα η μεροληπτική του στάση του υπέρ του πρόεδρου - δημοτικού  υπάλληλου,  με οργανική θέση στο γραφείο αθλητισμού. Μάλιστα ο δήμαρχος παρότρυνε τον πρόεδρο του συλλόγου, που δεν είχε καταθέσει κανένα αίτημα, να καταθέσει αίτημα το ταχύτερο δυνατόν και αυτός για τις ίδιες ήμερες και ώρες !!!
Στο τέλος της έκτακτης συνάντησης ο δήμαρχος ανέθεσε στο γραφείο αθλητισμού να ικανοποιήσει τα αιτήματα όλων των συλλόγων τη στιγμή που είναι γνωστό τοις πάσι , ότι ο υπεύθυνος του γραφείου αθλητισμού έχει στενές οικογενειακές- πνευματικές  σχέσεις με τον πρόεδρο - δημοτικό υπάλληλο,  με οργανική θέση στο γραφείο αθλητισμού.
    Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη υποκρισία ;;;;
Σε  συμφωνία δε ο δήμαρχος  Ωραιοκάστρου με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου αποφάσισαν  να μην εγκριθεί το αίτημα του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου στο δημοτικό συμβούλιο στις 19-4-16 (!!!!!) μη τηρώντας την σωστή διαδικασία ως όφειλαν (γραπτή αποδοχή ή απόρριψη του αιτήματος μας).
Όλα αυτά παρουσία του εκπροσώπου του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου και των εκπροσώπων των άλλων συλλόγων , χωρίς καμία ντροπή . Ο εκπρόσωπος έμεινε εμβρόντητος από την αντιμετώπιση της εξουσίας προς τον ΔΑΣ Ωραιοκάστρου.
Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι οι ‘‘ημέτεροι’’ θριαμβεύουν .
Η δημοτική αρχή (αφού έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι ) έχει την δύναμη να ασκεί την εξουσία με όποιον τρόπο της αρέσει αλλά και εμείς ως Σύλλογος  ΔΑΣ Ωραιοκάστρου  έχουμε το δικαίωμα να διεκδικούμε ίση μεταχείριση με τους άλλους συλλόγους και να αντιδρούμε όταν γίνονται αδικίες .

Υ.Γ. : ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ  ΣΤΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΑΡΧΗ
1.      Τα προσυμβούλια των παρατάξεων είναι ανοιχτά ώστε να  μπορούν να παρεμβαίνουν πρόεδροι συλλόγων  και υπάλληλοι του δήμου ;

2.      Είναι θεμιτό να διαρρέουν μέσα από τον δήμο πληροφορίες στους ‘‘ημέτερους’’  προέδρους συλλόγων  ώστε να μπλοκάρονται              εκδηλώσεις- δράσεις άλλων Συλλόγων ;

3.      Αναρωτήθηκε  άραγε κάποιος από την δημοτική αρχή πως εξηγείται η   συχνή διοργάνωση διασυλλογικών πρωταθλημάτων  TAE KWON  DO ;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top