Η Κυβέρνηση βάση πληροφοριών, σχεδιάζει  να προχωρήσει σε διορισμό Νέας Διοίκησης στα ΕΛ.ΤΑ. , χωρίς εκπροσώπους  της EUROBANK και του ΤΑΙΠΕΔ, στην ευθύνη του οποίου με βάση τις συμφωνίες της χώρας, ανήκουν τα ΕΛ.ΤΑ.
Είναι ολοφάνερο ότι συνεχίζει την προσπάθεια  δόμησης του νέου κομματικού κράτους «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
20 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης  Σάββας Αναστασιάδης κατέθεσαν σχετική Ερώτηση , ζητώντας  απάντηση από τον Υπουργό Μεταφορών , Υποδομών και Δικτύων,  αν τελικά θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της EUROBANK και του ΤΑΙΠΕΔ στην Νέα Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ.
Προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων
Θέμα: «Τα σχέδια της Κυβέρνησης για τα ΕΛ.ΤΑ.»
Πληροφορούμαστε ότι στις προθέσεις του Υπουργείου είναι ο άμεσος διορισμός Νέας Διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ.. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, από την πρόταση του Υπουργείου απουσιάζουν εκπρόσωποι της EUROBANK και του ΤΑΙΠΕΔ, στην ευθύνη του οποίου με βάση τις συμφωνίες της χώρας, ανήκουν τα ΕΛ.ΤΑ..
Αν οι συγκεκριμένες πληροφορίες είναι βάσιμες αναδεικνύεται ξεκάθαρα η πρόθεση της Κυβέρνησης για επιστροφή των ΕΛ.ΤΑ. σε ένα καθεστώς απόλυτου κυβερνητικού ελέγχου. Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι ο Υπουργός στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής παραδέχθηκε ότι τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου θα καλύπτουν πλέον δύο διαφορετικά πρόσωπα και όχι ένα όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα την επιβάρυνση των ΕΛ.ΤΑ. με δύο υψηλά αμειβόμενες δοτές θέσεις.
 Τις εκτιμήσεις αυτές ενισχύουν και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κατά τις τελευταίες εκλογοαπολογιστικές διαδικασίες των εργαζομένων, συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο των ΕΛ.ΤΑ. διατράνωναν συνδικαλιστικές θέσεις σύμφωνα με τις οποίες πρόκειται να γίνουν 2000 νέες προσλήψεις εργαζομένων στα ΕΛ.ΤΑ..
Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ποιος είναι ο στρατηγικός και επιχειρησιακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης για τα ΕΛ.ΤΑ.Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
Α) Ποια είναι η πρότασή του για την συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛ.ΤΑ.; Θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της EUROBANK και του ΤΑΙΠΕΔ;
Β) Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση έχει τεθεί στους θεσμούς το ζήτημα του επιχειρησιακού σχεδίου για τα ΕΛ.ΤΑ.;

Γ) Σε περίπτωση ενίσχυσης του κρατικού – κυβερνητικού ρόλου στα ΕΛ.ΤΑ. οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να αμείβονται με την συλλογική σύμβαση που έχουν υπογράψει ή θα ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο; 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top