Θεσσαλονίκη, 25 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θ.ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΑΥΤ-ΑΠΑΤΗ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»

Άμεση ήταν η αντίδραση του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, μετά τα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν την πρόθεση της Κυβέρνησης να νομιμοποιήσει, μέσω εξετάσεων «πλυντήριο», όσους προσελήφθησαν στο Δημόσιο με πλαστούς τίτλους σπουδών.
Με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα το πρωί στους αρμόδιους Υπουργούς, χαρακτηρίζει «αυτ-απάτη» το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και στηλιτεύει την εμμονή της Κυβέρνησης «να εθίσει την κοινωνία στη μετριότητα, την οπισθοδρόμηση, την ελάχιστη προσπάθεια, στο χειρότερο».
Όπως αναφέρει σε σχετική του δήλωση: «ΣΥΡΙΖΑ να’σαι και μη φοβάσαι… Η Κυβέρνηση που επιβραβεύει τύπους σαν τον Καρανίκα και απαξιώνει την αριστεία, συνεχίζει το διαρκές έγκλημα εις βάρος της αξιοκρατίας επιβραβεύοντας την απάτη!
Αντί να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης όσους διορίστηκαν στο Δημόσιο με πλαστά πτυχία, τους κλείνει το μάτι, προσπαθεί να τους “πιάσει πελάτες”  και επιχειρεί να τους βγάλει… λάδι, ξεκινώντας διαδικασίες νομιμοποίησής τους μέσα από εξετάσεις “πλυντήριο”.
Τελικά το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς αποδεικνύεται ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από άλλη μια αυτ-απάτη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επιχειρεί συστηματικά τους  τελευταίους 16 μήνες να εθίσει την κοινωνία στη μετριότητα, την οπισθοδρόμηση, την ελάχιστη προσπάθεια, στο χειρότερο.
Είναι προφανές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν τη διακυβέρνηση της χώρας ως χρυσή ευκαιρία επαγγελματικής αποκατάστασης».   

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης.


Αρ. πρωτ.:
Θεσσαλονίκη, 25 Μαΐου  2016
Προς Υπουργούς:
-Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
-Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
-Δικαιοσύνης
ΕΡΩΤΗΣΗ

«Πλήγμα για την αξιοκρατία η νομιμοποίηση πλαστών πτυχίων από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Η απαξίωση της αριστείας επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζεται με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς οδηγώντας στον ηθικό και πνευματικό κατήφορο τη χώρα. Μετά την κατάργηση της αριστείας, την πρόσληψη συμβούλων του Πρωθυπουργού με μόνο κριτήριο την κομματική τους ταυτότητα, το επόμενο βήμα είναι η επιβράβευση και η ατιμωρησία της παρανομίας, δημιουργώντας πιστούς κομματικούς στρατούς.  
Σειρά φαίνεται να έχει η νομιμοποίηση και όχι η επιβολή κυρώσεων για όλους όσοι αποδεδειγμένα προσελήφθησαν και εργάζονται στο δημόσιο με πλαστά πτυχία. Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα ελέγχους, 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται με πλαστά πτυχία και παράτυπους τίτλους σπουδών, έχοντας καταλάβει θέσεις εργασίας κάποιων συνανθρώπων μας που έχουν στην πραγματικότητα τους απαραίτητους τίτλους σπουδών, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν παράτυπα μισθούς από το ελληνικό δημόσιο, ζημιώνοντας ουσιαστικά πολυπλεύρως την Ελληνική Πολιτεία.
Και ενώ το αναμενόμενο, το λογικό και το δίκαιο σε ένα ευνομούμενο και πολιτισμένο κράτος δικαίου θα ήταν η παραπομπή όλων αυτών στη δικαιοσύνη, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει για άλλη μια φορά το ποιόν της και τον τρόπο με τον οποίο κυβερνά, εφευρίσκοντας τρόπο να νομιμοποιήσει τη διαφθορά και την παρανομία.
Πιο συγκεκριμένα, μέσω διαδικασίας εξετάσεων,  που θα θεσπιστούν επί τούτου από το Υπουργείο Παιδείας, θα νομιμοποιηθούν οι παράνομοι τίτλοι σπουδών με τους οποίους κάποιοι κατέλαβαν παράτυπα και παράνομα ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο που τους κατέβαλε μισθούς που δεν τους αναλογούσαν.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

-Επιβεβαιώνουν τα αρμόδια Υπουργεία την πρόθεση της Κυβέρνησης να νομιμοποιήσει μέσω εξετάσεων «πλυντήριο» τους παράνομους τίτλους σπουδών δημοσίων υπαλλήλων;

-Σε τι ενέργειες έχουν προβεί τα αρμόδια Υπουργεία για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν αποδεδειγμένα προσληφθεί με πλαστά πτυχία, σε ποιο εργασιακό καθεστώς βρίσκονται τώρα;

-Προβλέπεται τα αρμόδια Υπουργεία να διεξάγουν έρευνα για τους φορείς εκπαίδευσης που χορήγησαν παράνομους τίτλους σπουδών, να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις;


-Ο-
ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ




  ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top