"Το υπουργείο προχωρεί στην προκήρυξη, προκειμένου να προσλάβει περίπου 800 εκπαιδευτικούς που θα απασχοληθούν σε ειδικές τάξεις στα σχολεία και στα σχολεία σε καταυλισμούς" ανέφερε την Πέμπτη ο κ. Φίλης.
Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες και θα αφορά εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας, αλλά και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Οι ειδικές τάξεις και τα σχολεία στους καταυλισμούς θα βρίσκονται σε όλη τη χώρα.
Ακόμη, η προκήρυξη θα αφορά εκπαιδευτικούς που θα γνωρίζουν να διδάσκουν την Ελληνική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα, καθώς επίσης και εκπαιδευτικούς που θα διδάσκουν ξένες γλώσσες.
"Το πρώτο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η εκπαίδευση των παιδιών αυτών, όχι σε γκέτο, αλλά σε συνάρτηση με το ελληνικό δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα" επισήμανε ο κ. Φίλης.
Επιπλέον, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι εκτός από τις δομές δημιουργικής απασχόλησης που λειτουργούν ήδη για τα μικρά παιδιά στους καταυλισμούς, από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν ειδικές τάξεις υποδοχής σε σχολεία, όπου θα εγγραφούν παιδιά προσφύγων που κατοικούν μέσα σε αστικά κέντρα, ενώ στους καταυλισμούς που είναι μακριά από τα αστικά κέντρα, θα δημιουργηθούν εκπαιδευτικές δομές. Συγκεκριμένα, τα νηπιαγωγεία, όπως ανέφερε, θα είναι δίπλα στις μητέρες, στους καταυλισμούς.
Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών το υπουργείο θα έχει συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Save the Children International» προκειμένου να βρεθούν δάσκαλοι από τους πρόσφυγες που να βοηθήσουν τα παιδιά στη διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top