1 σχόλια:

 1. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που όπως όλοι οι υπόλοιποι πηγαίνο-ερχόμαστε καθημερινά στις δουλειές μας. Σε αντίθεση όμως με τους υπόλοιπους η δική μας διαφορά είναι ότι τους τελευταίους 7 μήνες είμαστε απλήρωτοι κι αυτό για τον καθένα δεν σημαίνει τίποτα (για να φανταστεί όμως ο καθένας από εμάς πως θα δρομολογούσε τη ζωή του εάν για 7 μήνες ήταν απλήρωτος). Δεν μας πειράζει όμως αυτό, ούτε και μας πείραξε ποτέ.
  Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που δεν «καταπίνονται» με τίποτα, και τέτοια είναι η κοροϊδία, η ειρωνεία και ο καιροσκοπισμός. Υπάρχει ένα καθεστώς με τις πληρωμές που το κατανοούμε. Πέρασε το 1ο 4μηνο περιμένοντας την 1η δόση χρημάτων παρά την διαβεβαίωση ότι θα πληρωθούμε πριν τις γιορτές (Χριστούγεννα 2013), πέρασε αυτό, μαζί και η Πρωτοχρονιά κι εμείς περιμέναμε να πληρωθούμε ... Ώσπου μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι ΘΑ..ΘΑ..ΘΑ…ΘΑ και κάθε φορά , για διαβολική σύμπτωση, πάντα κάτι «τύχαινε», και ως δια μαγείας, πάντα έφταιγε ο/η στραβός επίτροπος, η κακή εισηγήτρια, το δαιδαλώδες σύστημα, η κακιά η ώρα κλπ.
  Τα περιθώρια στένεψαν τόσο και η κακοτυχιά μας έγινε μοίρα. Πλέον δεν ελπίζουμε τίποτα ή καλύτερα, είμαστε ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΙ ότι αυτούς τους μισθούς ΔΕΝ πρόκειται να τους πληρωθούμε αλλά στο τέλος, θα πρέπει να τους διεκδικήσουμε νομικά (χρονικό ορίζοντα τεράστιο).
  Παρά τις διαβεβαιώσεις Δημάρχου – Προέδρου ότι «τότε σίγουρα θα έχετε πληρωθεί» (με το «τότε» να χει αλλάξει τουλάχιστον 3-4-5 φορές) και μάλιστα με ανακοινώσεις του στυλ «αν δεν ολοκληρωθεί τότε εγώ θα δηλώσω παραίτηση» ή «θα κατέβουμε μαζί να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα σας, χέρι-χέρι». Αντ’ αυτού βρισκόμαστε σήμερα εδώ, να μας κοροϊδεύουν και να απαξιούν να ασχοληθούν με το θέμα μας, μιας και τώρα έχουν σπουδαιότερα πράγματα ν ασχοληθούν (βλ. εκλογές). Κι όχι μόνον αυτό, αλλά αντί για συμπαράσταση ή έστω κατανόηση, τις τελευταίες μέρες δεχόμαστε κι απειλές του στυλ «θα προσλάβουμε 2μηνα κι εσείς όλοι θα χάσετε τις θέσεις σας και δεν θα ξανά ανανεωθεί η σύμβαση κανενός σας» κι άλλα τέτοια!! (ως άλλη Τρόικα δηλ. που απειλεί τη χώρα με χρεοκοπία) ….
  Επειδή Κυρίες και Κύριοι η υπομονή μας έχει εξαντληθεί (και δεν επανακυκλοφορεί) είμαστε στην δυσάρεστη /ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι θα καταφύγουμε σε όποιο νόμιμο μέτρο διεκδίκησης μας έχει απομείνει στην «εργατική νομοθεσία».
  Τελευταία επικοινωνία με τον Δήμαρχο-Πρόεδρο ήταν η συνάντηση της Παρασκευής (4-4-2014) στην όποια χαρακτηριστήκαμε ως ¨οι άτυχοι¨!!! Για άλλη μια φορά οι ευθύνες και το φταίξιμο ήταν άλλων ….!!! (Άκουσον- άκουσον, η Κυρία λέει, που είναι η εισηγήτρια και αρμόδια του δικού μας θέματος έχει χρόνιο πρόβλημα υγείας και το θέμα μας θα καθυστερήσει λογω αλλεπάλληλων αναρρωτικών αδειών της εν λογω υπαλλήλου. Βρε μπας κι έχουμε ¨ανάδρομο Ερμή¨???
  Οι παιδικές δικαιολογίες από μεριά του Δήμου θυμίζουν παιδιάστικες δικαιολογίες μαθητών προ-εφηβικής ηλικίας του τύπου ¨κυρία δεν μπόρεσα να διαβάσω γιατί πέθανε η γιαγιά μου¨, αλλά κι έτσι να ήταν, πόσες γιαγιάδες μπορεί να έχει κάποιος???? Τα περιθώρια αντίδρασης-διεκδίκησης μας στενεύουν, και η προκλητική – προσβλητική στάση των ιθυνόντων απέναντι στο πρόβλημα μας θα ενεργοποιήσει αντιδράσεις οργής, εκνευρισμού, θυμού και αγανάκτησης. Ο σοφός λαός άλλωστε το λέει ξεκάθαρα : ΟΤΙ ΣΠΕΙΡΕΙΣ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙΣ!!!
  Οι απλήρωτοι –αγανακτισμένοι –αποφασισμένοι - προσβεβλημένοι υπάλληλοι Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ωραιοκάστρου!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top