ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο "ΧΑΡΟΣ" ΤΙΤΑΝ που επιχειρεί να γεμίσει με ΤΟΞΙΝΕΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ και την ΨΥΧΗ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



"Στις 12 Μαρτίου 2010 (Κατόπιν καταγγελίας του συλλόγου μας), η ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ επέβαλε πρόστιμο 48.300€ (αρ. πρωτ.367) στη βιομηχανία ΤΙΤΑΝ για τις εξής ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ:
1.Μη εφαρμογή τεχνικών πρόληψης διάχυτων εκπομπών σκόνης.
2.Μη κανονική λειτουργία εξοπλισμού απορρύπανσης,
3.Μη κανονική λειτουργία επεξεργασίας λυμάτων.
Στην βιομηχανία αυτή θα εμπιστευτούμε την ΚΑΥΣΗ της λυματoλάσπης, των ελαστικών αυτοκινήτου και των βιομηχανικών αποβλήτων;
ΠΟΤΕ"
Η ανακοίνωση καταγγελία του Περιβαλλοντικού Οικολογικού Συλλόγου της Ευκαρπίας:
Με αφορμή την απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης (πλειοψηφικά), την Τρίτη 13 Ιουλίου 2010, που γνωμοδότησε θετικά να δοθεί η άδεια στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ (εργοστάσιο Ευκαρπίας), να προσθέσει στην παραγωγική διαδικασία της μονάδας της ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ (!!!!!!!) όπως λανθασμένα και εσκεμμένα προσπαθούν να χαρακτηρίσουν τους συνολικά 210.000 τόνοι λυματολάσπης, βιομηχανικών αποβλήτων, γεωργικών αποβλήτων, ελαστικά αυτοκινήτων, νάιλον θερμοκηπίου, σεντινελαίων και λιπαντικών ουσιών, υλικών συσκευασίας από χαρτί και χαρτόνι, πλαστικό, ξύλο, ηλεκτρονικές συσκευές από ανακύκλωση, απόβλητα κατασκευών και κατεδαφίσεων και υφαντικές ύλες, των οποίων η ΚΑΥΣΗ εκλύει στην ατμόσφαιρα επικίνδυνες τοξικές ουσίες αλλά και αέρια του θερμοκηπίου .
Για το λογο αυτό ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ
• το νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης
• το νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδη
• τη διοίκηση της ΤΙΤΑΝ ΑΕ
Διότι :
• ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, περιβαλλοντικοί όροι και αποφάσεις χωρίς να ληφθεί υπόψη η συναίνεση των δημοτών της (που είναι απαραίτητος κανόνας για την τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων), σε μια περιοχή ιδιαίτερα επιβαρημένη με ρυπογόνα αέρια, αιρούμενα σωματίδια και τοξικά υγρά απόβλητα.
• Ο ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ εστιάζεται πάντα στην Δυτική Θεσς/νίκη όταν πρόκειται για Βιομηχανικές ζώνες ,αστικά λύματα , ΣΜΑ , και γενικώς δραστηριότητες που υποβιβάζουν τη ζωή και το περιβάλλον της περιοχής.
• ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να δεχτούμε την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας του μέλλοντος μας και της υγείας των παιδιών μας.
• ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΒΑΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗ Δ.ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, διότι δεν ελέγχονται συστηματικά (αργίες,Σαββατοκύριακα και βράδια) οι ρυπογόνες δραστηριότητες των βιομηχανιών, δεν κοινοποιούν τα αποτελέσματα των ελέγχων και δεν επιβάλλονται ποινές.
• ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ , των Νομαρχιακών Συμβούλων και του Νομάρχη που παραβλέποντας τις τραγικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και για οικονομικούς και μόνο λόγους (κέρδος) της βιομηχανίας ΤΙΤΑΝ ενέκριναν το έγκλημα της καύσεις των αποβλήτων στο εργοστάσιο του .
• ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ της βιομηχανίας ΤΙΤΑΝ ΑΕ που για μια ακόμη φορά αδιαφορώντας για τον ΑΝΘΡΩΠΟ , το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και την ΥΓΕΙΑ με μόνο κριτήριο το ΚΕΡΔΟΣ επιχειρεί να ″γεμίσει ″ με ΤΟΞΙΝΕΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ και την ΨΥΧΗ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ . Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.
ΞΕΚΙΝΑΜΕ τον πόλεμο κατά της βιομηχανίας ΤΙΤΑΝ .
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ανάκληση της αίτησης άδειας καύσης από το Νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης .
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την άμεση απομάκρυνση της βιομηχανίας ΤΙΤΑΝ από τον οικοδομικό ιστό της πόλης .
Υ.Γ Στις 12 Μαρτίου 2010 (Κατόπιν καταγγελίας του συλλόγου μας), η ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ επέβαλε πρόστιμο 48.300€ (αρ. πρωτ.367) στη βιομηχανία ΤΙΤΑΝ για τις εξής ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ:
1.Μη εφαρμογή τεχνικών πρόληψης διάχυτων εκπομπών σκόνης.

2.Μη κανονική λειτουργία εξοπλισμού απορρύπανσης,
3.Μη κανονική λειτουργία επεξεργασίας λυμάτων.
Στην βιομηχανία αυτή θα εμπιστευτούμε την ΚΑΥΣΗ της λυματoλάσπης, των ελαστικών αυτοκινήτου και των βιομηχανικών αποβλήτων;
ΠΟΤΕ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944846330 Πολίτης Κώστας
6947375549 Ασλανίδης Γιώργος

http://www.oraiokastro.net/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top