Κύριε, Δήμαρχε,


Το Ωραιόκαστρο, η πόλη όπου ζούμε, κινδυνεύει να γίνει άμεσος υποδοχέας των καρκινογόνων αερίων (μακροπρόθεσμα θανατηφόρα) που θα παράγει καθημερινά, όλο το 24ωρο, το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ με την καύση πάσης φύσης αποβλήτων (πλαστικά, ελαστικά. λάδια, λυματολάσπη κλπ.). Για το σοβαρότατο αυτό θέμα που τις τελευταίες 2 εβδομάδες ανησύχησε ιδιαίτερα και κινητοποίησε τους κατοίκους της πόλης μας και των γειτονικών δήμων (Ευκαρπία, Σταυρούπολη κλπ) είχατε ενημερωθεί εγγράφως από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης πριν τεσσεράμισι μήνες (στις 12 Μαρτίου). Σας ζητούσε μάλιστα με το έγγραφό της η Νομαρχία, σαν άμεσα επηρεαζόμενος δήμος. να πάρετε θέση για το θέμα της σχεδιαζόμενης καύσης απορριμμάτων στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ καθώς και να ενημερώσετε με κάθε πρόσφορο τρόπο τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου και τους διαφόρους φορείς έτσι ώστε εάν υπάρξει αντίρρηση να διαβιβαστεί γραπτά από τον δήμο. Η προθεσμία μέσα στην οποία θα έπρεπε ο δήμος να ενημερώσει τη Νομαρχία για τη δημοσιοποίηση του θέματος και την ύπαρξη ή μη αντιρρήσεων ήταν ένας μήνας (από 12-3-2010 μέχρι 12-4-2010). Εσείς για το ύψιστης σημασίας αυτό θέμα δεν συγκαλέσατε δημοτικό συμβούλιο, δεν ενημερώσατε τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου ως οφείλατε και δεν απαντήσατε κατ’ ουδένα τρόπο στη Νομαρχία. Το αποτέλεσμα ήταν η διοίκηση της Νομαρχίας να προχωρήσει σε θετική γνωμοδότηση (στις 13/7) για την καύση αποβλήτων στο ΤΙΤΑΝ και μόνο μετά τον σάλο και την κινητοποίηση πολιτών και φορέων να ανακαλέσει την απόφασή της αυτή.(Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την υπουργό κ.Μπιρμπίλη.)
Ποια ήταν η δικαιολογία που επικαλεστήκατε για την επικίνδυνη απραξία σας; Αρχικά ισχυριστήκατε ότι δεν είχατε λάβει κανένα έγγραφο και δεν είχατε καμιά ενημέρωση για το θέμα. Μόνο όταν το έγγραφο με τη σφραγίδα παραλαβής από το δήμο Ωραιοκάστρου «βγήκε στη φόρα» από τον «Τροχό» σπεύσατε στο δημοτικό συμβούλιο να επιρρίψετε τις ευθύνες (όπως είχατε κάνει και στην υπόθεση Βατοπεδίου με την απώλεια 3 οικοπέδων) σε κάποια υπάλληλο η οποία όπως είπατε παρέλαβε το έγγραφο αλλά δεν σας ενημέρωσε.
Κύριε δήμαρχε σας καταγγέλλουμε για αυτήν την ανευθυνότητα και θεωρούμε τις δικαιολογίες σας απαράδεκτες και προσβλητικές προς τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου. Εάν ένας δήμαρχος που βρίσκεται σε αυτή τη θέση 16 χρόνια, δεν έχει κατορθώσει ακόμη να παίρνει την αλληλογραφία του Δήμου, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάθεται στην θέση του Δημάρχου. Και το Ωραιόκαστρο δεν έχει κανένα απολύτως λόγο, να διαθέτει έναν δήμαρχο που στα ύψιστης σημασίας ζητήματα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και να υπερασπιστεί τη ζωή και την υγεία των κατοίκων και το μέλλον των παιδιών μας.



Δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες:


Aλίρη Χριστίνα.
Αντωνιάδης Σάββας.
Γκιουλουμίδης Γιώργος.
Καρασαββίδης Δημήτρης (Δημοτικός σύμβουλος).
Καρύδης Θανάσης (Δημοτικός σύμβουλος).
Κελεσίδης Στάθης.
Κέπετζη Ειρήνη (Δημοτική σύμβουλος).
Κωτίδης Παναγιώτης (Δημοτικός σύμβουλος).
Λαμπρόπουλος Γιώργος.

Μπάρμπας Γιώργος (Δημοτικός σύμβουλος).
Πολυχρονίδης Ανέστης (Δημοτικός σύμβουλος).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top