Στα πλαίσια του εκλογικού οργασμού άρχισε μαζί με την προεκλογική περίοδο και ο ανά-κατά-επί-δια-κατασκευαστικός οργασμός.

Στους όμορους με το Ωραιόκαστρο δήμους καθαρίζονται τα ρείθρα των δρόμων, αντικαθίστανται λαμπτήρες που όλο το καλοκαίρι…ξεκουράζονταν, καλλωπίζονται γειτονιές και άλλα πολλά, ευδιάκριτα στους πολίτες.
Τα πιο ευδιάκριτα όμως, αυτά που πραγματικά θα θυμούνται οι πολίτες επειδή γίνονται έξω από κάποιες συγκεκριμένες πόρτες, αυτά λαμβάνουν χώρα στον λεγόμενο «κεντρικό δήμο» ,στον δικό μας, το δήμο Ωραιοκάστρου.
Είδαμε λοιπόν να κουρεύονται τα πρανή της οδού Θες/νίκης χωρίς να μαζεύονται χόρτα και πευκοβελόνες από το αλσύλλιο της Γαλήνης,-τα αφήνουμε να χωνέψουν, μου απάντησε ο κ. Δήμαρχος- ξύθηκαν και ασφαλτοστρώνονται ξεχασμένα δρομάκια αλλά και πολυσύχναστοι δρόμοι όπως η οδός Νέστου που είχε καθίσει το οδόστρωμα της και οι γονείς του 3ου Δ. Σχολείου παραπονιόταν. Το ίδιο και η εξαιρετικής σημασίας για το κυκλοφοριακό της πόλης μας οδός Υψηλάντου που πέρα από το φρεσκάρισμα απέκτησε και διαγράμμιση !!! Κώνοι απαγορευτικοί της στάθμευσης τοποθετήθηκαν στη στροφή της Ιπποκράτους –ο ένας ξηλώθηκε πριν προλάβει να βγει το κείμενο μου-αφού οι οδηγοί δεν γνωρίζουν ή απλά δεν σέβονται τους συμπολίτες που συνωστίζονται μπροστά στο 1ο Δημ. Σχολείο να στρίψουν αριστερά για Θεσσαλονίκη.
¨Όλα αυτά και άλλα έγιναν μέσα στο Σεπτέμβριο από τις ανάλογες υπηρεσίες του Δήμου μας. Άρα μπορούν !!! Μπορεί η διοίκηση του δήμου μας να προσφέρει στην πόλη μας κάθε υπηρεσία που χρειάζεται στην καθημερινότητά του ο πολίτης. Από το να μαζέψουν τα απομεινάρια μιας σύγκρουσης στο φανάρι της Γαλήνης μέχρι να κόψουν και να μαζέψουν τα χόρτα που έπνιγαν την παιδική χαρά στον οικισμό των ελληνοποντίων και ο παππούς δεν ξεχώριζε καθισμένος στο παγκάκι !Από τα φορτηγά και άλλα οχήματα που κλείνουν τη διασταύρωση Κομνηνών-Δημοκρατίας και Δημοκρατίας-Μαρτίου έως τις καθημερινές τριβές των παραβατών των μονοδρόμων.
Μπορούν λοιπόν αυτά και άλλα τόσα. Αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση
Γιατί δεν τα κάνουν; Επειδή έχουν άλλες προτεραιότητες, επειδή κάνουν άλλες επιλογές, πολιτικού εντυπωσιασμού και κακώς εννοούμενης εκδούλευσης..
Γιατί τα κάνουν τώρα-όσα κάνουν; Επειδή πιστεύουν ότι θα τα θυμόσαστε, αγαπητοί συμπολίτες ,επειδή θα τα έχετε πρόσφατα στη μνήμη σας και ελπίζουν πως έτσι θα τους ξαναψηφίσετε. Σήμερα, 27/9/2010,το πρωί έκλεισε ,χωρίς καμιά προειδοποίηση, χωρίς καμιά ενημέρωση, η οδός Θες/νίκης από τα φανάρια της Κονταξοπούλου έως τη διασταύρωση με τη οδό Υψηλάντου στον ΟΑΕΔ για την έναρξη εργασιών κατασκευής των κυκλικών κόμβων που αποφασίστηκαν στο Δημ.συμβούλιο στις 27/5/2010.
‘Ετσι νομίσαμε όσοι περάσαμε το πρωί, αλλά το μεσημέρι διαπιστώσαμε πως ήταν απλά η αρχή της ασφαλτόστρωσης μέρους της οδού Θεσσαλονίκης! Πολύ κακό για το τίποτα !

Σκεφθείτε φίλοι και φίλες ,τα χαμένα χρόνια της πόλης μας, αναλογιστείτε τις χαμένες ευκαιρίες για ουσιαστική ανάπτυξη, σκεφθείτε τα προεκλογικά τερτίπια τους και αν δεν θέλετε να είστε μέρος αυτών των παιγνιδιών μπορείτε να κάνετε άλλη επιλογή. Για εσάς προσωπικά και για τους ανθρώπους που αγαπάτε.

Ειρήνη Κέπετζη
Δημοτική Σύμβουλος
Υποψήφια Δ.Σ. με το συνδυασμό
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top