Ωραιόκαστρο, 11.10.2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Με ακόμη ένα σύγχρονο κτίριο διοίκησης, το οποίο είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει τις αυξημένες υπηρεσίες που μεταφέρονται στον νέο διευρυμένο Δήμο στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης», προικοδοτήθηκε η περιοχή του Ωραιοκάστρου. Το ολοκαίνουργο και πολυλειτουργικό διοικητήριο, το οποίο βρίσκεται στον οικισμό του Παλαιοκάστρου, εγκαινιάστηκε χθες από τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Νικόλαο Μπάτο και τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.
Το νέο κτίριο διοίκησης ονομάζεται «Παύλος Μελάς» και στεγάζεται στη συμβολή των οδών Μακεδονικού Αγώνα και Καραϊσκάκη. «Το οικόπεδο, έκτασης 1.430 τ.μ., όπου κατασκευάσαμε το νέο διοικητήριο, πετύχαμε να παραχωρηθεί στον Δήμο Ωραιοκάστρου εντελώς δωρεάν από το ελληνικό δημόσιο», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νικόλαος Μπάτος.
Όπως πρόσθεσε, μάλιστα, και για τις κατασκευαστικές εργασίες, που είχαν προϋπολογισθεί στο ύψος των 1,7 εκατ. ευρώ, ο Δήμος Ωραιοκάστρου εξασφάλισε γενναία χρηματοδότηση μέσω του αναπτυξιακού προγράμματος «Θησέας».
Πολυλειτουργικό κτίριο διοίκησης
Το νέο κτίριο διοίκησης «Παύλος Μελάς» του Παλαιοκάστρου, όπως εξήγησε ο κ. Μπάτος, από 1ης Ιανουαρίου 2011 θα φιλοξενήσει υπηρεσίες του καλλικράτειου πλέον Δήμου Ωραιοκάστρου.
Ήδη στους άνετους χώρους του νέου κτιρίου έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το ΚΑΠΗ του Παλαιοκάστρου, ενώ σταδιακά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κι όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, το νέο κτίριο διαθέτει μεταξύ των άλλων αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, συνολικού εμβαδού 400 τ.μ. και χωρητικότητας 250 καθήμενων ατόμων, με σκηνή και όλο τον αναγκαίο μηχανολογικό εξοπλισμό για τη φιλοξενία θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών προβολών, διαλέξεων, ομιλιών και διαφόρων άλλων εκδηλώσεων, ώστε να καλύπτονται όλες οι κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες της περιοχής.
Παράλληλα, διαθέτει κατάλληλο χώρο για τη στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες της περιοχής και κυρίως στους νέους να διαθέτουν το δικό τους αναγνωστήριο, αλλά και να έχουν άμεση πρόσβαση σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.
Στο νέο κτίριο υπάρχει άνετη αίθουσα για τη λειτουργία τμημάτων του Δήμου που αναπτύσσουν δραστηριότητες στον τομέα του πολιτισμού, όπως είναι μεταξύ των άλλων τα χορευτικά και τα τμήματα της ζωγραφικής και των εικαστικών.
Συγχρόνως, οργανώνονται γραφεία για τη λειτουργία ιατρείων και της Μονάδας Κοινωνικής Μέριμνας και χώροι για τη φύλαξη του αρχείου του Δήμου και των Νομικών Προσώπων.
Στο νέο κτίριο διοίκησης «Παύλος Μελάς» διαμορφώνεται, ακόμη, κατάλληλη αίθουσα για τις
συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top