Ωραιόκαστρο, 19.10.2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δέσμευση Δημήτρη Σαραμάντου για ανισόπεδο οδικό κόμβο
στη «Γαλήνη» Ωραιοκάστρου
Τα μεγάλα προβλήματα και οι ελλείψεις που οδήγησαν την περιοχή της Γαλήνης Ωραιοκάστρου από «καθρέφτη» του Ωραιοκάστρου σε προβληματικό οικισμό συζήτησε ο Δήμαρχος Καλλιθέας και υποψήφιος Δήμαρχος Ωραικάστρου Δημήτρης Σαραμάντος με τους κατοίκους της Γαλήνης, σε μια επιβλητική σε όγκο συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στον πολυχώρο Nouvelle.
Τα βασικότερα θέματα που έθεσαν οι πολίτες ήταν η έλλειψη σχεδιασμού στην περιοχή και βεβαίως η ασφάλεια. Αναφέρθηκαν τόσο στην επικινδυνότητα του κεντρικού οδικού άξονα, η οποία έχει οδηγήσει σε τροχαία που στοίχισαν ζωές, όσο και τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα διαρρήξεων που παρατηρούνται. Μίλησαν για ελλείψεις στις υποδομές, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή της Γαλήνης έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί στα ζητήματα της σχολικής στέγης και του πρασίνου. Τέλος αναφέρθηκαν με οργή στη στάση της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Ωραιοκάστρου, υπό το Νίκο Μπάτο, στο θέμα του εργοστασίου «Τιτάν».
Ο κ. Σαραμάντος δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ανισόπεδου κόμβου στη Γαλήνη, στο ύψος της εκκλησίας, με παράλληλη βύθιση του σήμερα υφιστάμενου δρόμου, ενώ μιλώντας ειδικά για το ζήτημα της σχολικής στέγης υπενθύμισε ότι στο Δήμο Καλλιθέας, στα οκτώ χρόνια που είναι Δήμαρχος, υλοποιείται ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα που ανταποκρίνεται άμεσα στις αυξημένες ανάγκες σε σχολικές υποδομές. Τέλος.παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού «Ωραιόκαστρο Τώρα» για την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον, στις οποίες γίνεται αναλυτική αναφορά για τους χώρους πρασίνου και τους ελεύθερους χώρους, αλλά και υπάρχουν ειδικές θέσεις και για τηναισθητική αναβάθμηση του οικισμού της Γαλήνης.
Αύριο Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ. ο κ. Σαραμάντος θα έχει συνάντηση ανταλλαγής απόψεων με κατοίκους του Ωραιοκάστρου στο καφέ Focus, ενώ την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στις 9 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση κατοίκων του Πενταλόφου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top