ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 4-10-2010






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβριου 2010, για την ανάδειξη των τοπικών αρχών, γίνονται για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας σε ένα νέο περιβάλλον,όπως αυτό διαμορφώνεται με την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» για την συνένωση των Δήμων της χώρας. Οι νέοι Δήμοι,που δημιουργούνται, έχουν ένα κρίσιμο μέγεθος, τόσο χωρικά όσο και πληθυσμιακά και θα είναι σε θέση να ασκήσουν πολιτικές για τα μικρότερα και μεγαλύτερα προβλήματα ανάπτυξης και προγραμματισμού σε τοπικό επίπεδο.
Η Δημοκρατική Αριστερά, έχει ως πολιτικό και στρατηγικό στόχο για την Ελληνική Αυτοδιοίκηση, τους δύο βαθμούς, αρθρωμένους σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, με αιρετή περιφέρεια και δήμους ανταγωνιστικούς στο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον.
Αυτές οι εκλογές γίνονται σε περιβάλλον βαθύτατης οικονομικής κρίσης ,αλλά και μιας σειράς μέτρων που πλήττουν κατά κύριο λόγο τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.
Όμως σ αυτές, ειδικά σε τοπικό επίπεδο,δεν θα κριθούν ούτε η διακυβέρνηση της χώρας,ούτε η θέση μας απέναντι στο μνημόνιο, αυτό που θα κριθεί είναι η δυνατότητα τους, να αρθρώσουν ουσιαστικό πολιτικό λόγο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης,όπως αυτές αναδεικνύονται στην καθημερινότητα του απλού πολίτη, στη πόλη ,στο χωριό, στη περιφέρεια, στο σχολείο, στην υγεια,στη προστασία και ανάδειξη του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος.
Στον νέο Δήμο Ωραιοκάστρου- Μυγδονιας -Καλλιθέας,στις επερχόμενες εκλογές,
μας δίνεται η δυνατότητα να κρίνουμε, τις παρούσες συντηρητικές διοικήσεις,που τις τελευταίες τετραετίες αντίστοιχα, είχαν την ευθύνη διοίκησης των Δήμων μας,
να τις επικροτήσουμε, ή να την καταδικάσουμε.
Κριτήριό μας η συνολική εικόνα του συνενωμένου Δήμου Ωραιόκαστρου σήμερα, αλλά και της καθημερινής μας ζωής.
Κάνοντας μιαν αναδρομή αυτά χρόνια, βλέπει κανείς τον Δήμο μας, να εξελίσσεται σε τσιμεντούπολη, χωρίς υποδομές, χωρίς ελεύθερους χώρους. Κεραίες και τοξικά να μας περικυκλώνουν. Το δάσος καθημερινά ρυπαίνεται , οι πόλεις και οι οικισμοί υποβαθμίζονται Σήμερα, δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις , να περπατήσεις, να παίξεις, να ζήσεις .Οι απερχόμενες διοικήσεις, χαρακτηρίζονται,από δημοκρατικό έλλειμμα, αδιαφάνεια, απουσία οργάνωσης και δημοκρατικού προγραμματισμού. Από τις σπατάλες, το ράβε – ξήλωνε, τα ρουσφέτια και τον διαχωρισμό των πολιτών.
Το πράσινο και οι ελεύθεροι χώροι (ακόμη και τα ρέματα) παραδόθηκαν στους κάθε λογής κερδοσκόπους και στους καταπατητές. Το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής είναι οι μεγάλοι χαμένοι. Η περιοχη ζει τα τελευταία χρόνια μια συνεχή πολιτιστική υποβάθμιση. Η νεολαία ασφυκτιά.
Πιστεύουμε ότι η σημερινές Διοικήσεις έχουν εξαντλήσει ,μετά από τόσα χρόνια διαχείρισης,την παραμικρή δυνατότητα να προσφέρουν και κάθε μέρα που παραμένουν γαντζωμένες στην εξουσία , είναι σε βάρος όλων μας.
Πρέπει να ξεκινήσει μια προσπάθεια Αναγέννησης του νέου Δήμου μας, αναδεικνύοντας μια Δημοτική Αρχή,που θα έχει τη βούληση και τις ικανότητες να σχεδιάσει και να υλοποιήσει αυτό το εγχείρημα, με δημοκρατικό προγραμματισμο, διαφανείς διαδικασίες, διασφαλίζοντας την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών,που δεν θ αποφασίζει, ερήμην μας,που θα σέβεται τους πολίτες.
Στην προσπάθεια μας αυτή,για ριζική αλλαγή των συσχετισμών,συμμετέχουμε στην Δημοτική Κίνηση «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» και στηρίζουμε την υποψήφια Δήμαρχο Χριστίνα Αλίρη.
Η Δημοκρατική Αριστερά, θεωρεί ότι μαζί με όλες εκείνες, τις πολιτικές και
Αυτοδιοικητικές δυνάμεις,τις ενεργές κινήσεις πολιτών, ,που στηρίζουν την διοικητική μεταρρύθμιση για Αυτοδιοίκηση με Αποκέντρωση,μπορούμε να πετύχουμε την Ανατροπή , στον νέο Δήμο Ωραιόκαστρου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top