Τον τρόμο στους ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων είχε σπείρει τριμελής ομάδα κακοποιών, που εντοπίστηκε από την αστυνομία και κατηγορείται για έξι ληστείες, οι τρεις εκ των οποίων σε πρατήρια μέσα σε διάστημα δέκα ημερών.

Οι ληστές, ηλικίας 18, 23 και 24 χρόνων, εκ των οποίων οι δύο ομογενείς από Ουκρανία και Γεωργία, δεν δίσταζαν να εισβάλλουν στα πρατήρια ακόμη και όταν υπήρχαν πελάτες. Κινηματογραφικές σκηνές είχαν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας πρατηρίου τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου στον Λαγκαδά, όταν ο ένας από τους δράστες ακινητοποίησε τον πελάτη που βρισκόταν εκεί, ενώ ο συνεργός του έσπασε με το πόδι του την τζαμαρία και στη συνέχεια χτύπησε τον υπάλληλο για να πάρει τις εισπράξεις.

Αστυνομικοί συνέδεσαν το περιστατικό αυτό με ληστεία που είχε προηγηθεί σε πρατήριο του Ωραιοκάστρου, ενώ ακολούθησε άλλη μια ληστεία-καρμπόν σε πρατήριο στον Εύοσμο, για την οποία κατηγορούνται.
Στα ίχνη των δραστών οδηγήθηκε η δίωξη εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας μετά τον εντοπισμό μοτοσικλέτας που είχε κλαπεί από την περιοχή του Ευόσμου στις 7 Οκτωβρίου και πουλήθηκε στη συνέχεια σε ιδιοκτήτη μάντρας στην Καβάλα. Η έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε την εγκληματική δράση τους και οδήγησε στη σύλληψή τους, ενώ ξεχωριστή έρευνα διεξάγεται από την αστυνομική διεύθυνση Καβάλας για να διαπιστωθεί αν έχουν πουληθεί στη μάντρα και άλλα κλεμμένα δίκυκλα. Στο στόχαστρο της ίδιας ομάδας, σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν ένα περίπτερο στη Χανιώτη Χαλκιδικής και ένα σούπερ μάρκετ στο 10ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών. Και στις δύο περιπτώσεις οι νεαροί πυροβόλησαν για εκφοβισμό με πιστόλι, το οποίο βρέθηκε. Τέλος, στη δράση των τριών νεαρών αποδίδεται και ληστεία που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2009 σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Ηλιούπολη, όπου κατηγορούνται πως απέσπασαν 6.908 ευρώ.
Καθημερινό φαινόμενο οι ληστείες
Δύο ληστείες σημειώθηκαν χθες σε υποκατάστημα τράπεζας στα Κουφάλια και σε σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης, ενώ το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ένας 61χρονος ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στην Κατερίνη και μια 43χρονη στο Πλαγιάρι έπεσαν θύματα επίθεσης και ληστείας στον δρόμο.
Στην πρώτη περίπτωση, άγνωστος εισέβαλε σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας λίγο πριν τις 9 το πρωί και απειλώντας τους υπαλλήλους με πιστόλι αφαίρεσε από τα ταμεία 10.000 ευρώ. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα όπου τον περίμενε ο συνεργός του και εξαφανίστηκαν. Ληστεία σημειώθηκε και σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Μαρινόπουλος που βρίσκεται στην οδό Β. Όλγας και Παρασκευοπούλου χθες λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, όταν άγνωστος με την απειλή όπλου πήρε τα χρήματα από το ταμείο και εξαφανίστηκε.
Εξάλλου, καρτέρι έστησαν κακοποιοί σε ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ στην Κατερίνη χθες τα ξημερώματα. Άγνωστος επιτέθηκε στον 61χρονο ιδιοκτήτη και αφού τον τραυμάτισε ελαφρά του άρπαξε ένα τσαντάκι με το οποίο μετέφερε 11.000 ευρώ και προσωπικά του έγγραφα.
Θύμα επίθεσης και ληστείας έπεσε 43χρονη στο Πλαγιάρι, όταν δύο άτομα της επιτέθηκαν και αφού τη χτύπησαν της άρπαξαν μια τσάντα που περιείχε 10.000 ευρώ. Επίσης η ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε 35χρονο για 21 διαρρήξεις διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top