ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Για ένα εξαιρετικά προσεγμένο έργο, που μαρτυρά την ευαισθησία, αλλά και την αποτελεσματικότητα του Δήμου Καλλιθέας, έκανε λόγο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, κατά τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού των νέων Δημοτικών Κοιμητηρίων Καλλιθέας στον Πεντάλοφο, που τελέστηκαν χτες, εγκαινιάζοντας τη λειτουργία των Κοιμητηρίων.
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως εξήρε τις προσπάθειες του Δήμου Καλλιθέας να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα έλλειψης χώρων ταφής στην περιοχή. Τα καινούργια Κοιμητήρια διαθέτουν 88 ταφώνες, ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί η κατασκευή νέων νεκροταφείων στη Νεοχωρούδα και τη Ν.Φιλαδέλφεια.

Το Μνημείο των πεσόντων Ρώσων στρατιωτών

Στη συνέχεια, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ρωσικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέι Ποπόφ, τελέστηκε τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων Ρώσων στρατιωτών στην Ελλάδα κατά τα χρόνια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το Μνημείο βρίσκεται στον Πεντάλοφο, ανεγέρθηκε το Σεπτέμβριο του 1919, κατά την αποχώρηση των Ρωσικών στρατευμάτων από την Ελλάδα, στη μνήμη των χιλιάδων συμπατριωτών τους που έχασαν τη ζωή τους στη Μακεδονία, πολεμώντας στο πλευρό των Ελλήνων και των άλλων δυνάμεων της Αντάντ. Με κοινές ενέργειες του κ. Ποπόφ και του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Σαραμάντου έχει ξεκινήσει η εκ νέου ανάδειξη του Μνημείου, με την τέλεση σειράς εργασιών που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς το μνημείο, τη διευκόλυνση της γενικότερης προσβασιμότητάς του, όπως και τον καθαρισμό και καλλωπισμό του περιβάλλοντα χώρου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top