Ο νέος ισχυρός δήμος Ωραιοκάστρου που προκύπτει, μετά από την συνένωση των δήμων Καλλιθέας, Ωραιοκάστρου, Μυγδονίας, θα δώσει, αναμφίβολα, προοπτικές στους πολίτες, συγχρόνως όμως προκύπτουν μείζονος σημασίας ζητήματα, τα οποία αφορούν στην προετοιμασία, την εμπειρία των υφιστάμενων δήμων ώστε να είναι σε θέση ν’ ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις του Καλλικράτη -και όχι μόνο, αλλά και να συνεχίσουν απρόσκοπτα την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προς όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.


Οι ανάγκες μας μεγάλωσαν. Δυστυχώς οι ελλείψεις μας έγιναν πια καθημερινή και παθολογική συνήθεια και μια κατά συρροή θλιβερή μοιρολατρία και μεμψιμοιρία κατά παντός υπευθύνου. Οι προσδοκίες μας για καλύτερες συνθήκες της ζωής των παιδιών μας παρέμειναν ίδιες και οδήγησαν τους πολίτες στον ωχαδελφισμό ακούγοντας τις απόψεις των διαφόρων εκπροσώπων.

Ο τόπος μας για να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί πραγματικά χρειάζεται καινοτόμες πρωτοβουλίες, ανοιχτούς ορίζοντες σ’ ένα ευρύ και διαρκώς διευρυμένο περιβάλλον και σχέδιο για το ρόλο που θα διαδραματίσει. Χρειάζεται τους ανθρώπους εκείνους που θα μπουν μπροστάρηδες και θα παντρέψουν την πολιτική με την υπάρχουσα κατάσταση, με τον προσδιορισμό στόχων, προτεραιοτήτων, νέων θεσμικών εργαλείων και νέας και ικανής διοίκησης.

Ο τόπος μας πρέπει ν’ αποκτήσει δύναμη και αυτοτέλεια κι αυτό θα το πετύχουμε με δουλειά και πολλή προσπάθεια. Ο πολίτης πλέον χρειάζεται ως μονάδα που σκέφτεται, αποφασίζει και δρα στα γεγονότα συμμετέχοντας επιτέλους σ’ αυτά και όχι ως μέλος μιας απαξιωμένης μάζας κομπάρσων και χειροκροτητών ιθαγενών.

Ήρθε πλέον ο καιρός ν’ αναδείξουμε το νέο δήμο Ωραιοκάστρου και να εγκαινιάσουμε ένα νέο μοντέλο δημοκρατικής διοίκησής του με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και με στόχο την ταυτόχρονη και ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και προστασία περιβάλλοντος.

Στο πολιτικό αυτό εγχείρημα κινείται η αυτοδιοικητική παράταξη «Ωραιόκαστρο τώρα» με υποψήφιο δήμαρχο το Δημήτρη Σαραμάντο που προσέρχεται στη νέα πραγματικότητα με καταγεγραμμένο έργο, συγκροτημένες θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα τοπικής και υπερτοπικής σημασίας ζητήματα της περιοχής μας.

Για να κάνουμε το νέο δήμο Ωραιοκάστρου ένα δήμο πρότυπο.

Κων/νος Ντίνας
Τραπεζικός υπάλληλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top