Συνδημότες και Συνδημότισσες


Η χώρα και η κοινωνία διέρχεται μια σοβαρή κρίση. Κρίση Αξιών και Θεσμών, κρίση οικονομική. Η έλλειψη διαφάνειας και αξιοκρατίας, η επικράτηση της λογικής της ελάσσονος προσπάθειας , η εκτίναξη της διαπλοκής και της διαφθοράς οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και τον λαό στην οικονομική δυσπραγία .

Ποιος ή ποιοι ευθύνονται για αυτή την κατάσταση;

Είναι προφανές ότι το βάρος της ευθύνης πέφτει στους διοικούντες , στους θεσμούς που είχαν την ευθύνη για τη σωστή λειτουργία του κράτους. Αυτών που σε κεντρικό ή περιφερειακό επίπεδο , με μέλημα την προσωπική τους <<τακτοποίηση>>, έδωσαν το μήνυμα για τη διεκδίκηση μόνο του ατομικού συμφέροντος ( με κάθε μέσο)και εξαφάνισαν από την κουλτούρα μας το κοινωνικό χρέος. Είναι αυτοί που το χρέος τους απέναντι στους πολίτες το βάπτιζαν εξυπηρέτηση και έκαναν τις ανάγκες των πολιτών όπλο για να διαιωνίσουν την καρέκλα τους. Η ανάγκη για εργασία έγινε το μέσο για την εξουσία.

Υποθηκεύσαμε το μέλλον των παιδιών μας , επενδύουμε με μεγάλο κόστος για την παιδεία τους και ματώνει η καρδιά του κάθε γονιού όταν βιώνει την ανεργία του.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και οι κρατούντες πρώτευσαν στην έλλειψη διαφάνειας, στην κακή διαχείριση του δημόσιου χρήματος και στην έλλειψη δημοκρατίας στην λειτουργίας τους(τους βοήθησε βέβαια το Δημαρχοκεντρικό σύστημα ).Με μοναδικό στόχο την επανεκλογή τους συνέβαλλαν αποφασιστικά στην πελατειακή λειτουργία του κράτους με αποτέλεσμα την δημιουργία εξαρτημένων συνειδήσεων και φόβου, στους πολίτες και επαγγελματίες, με συνέπεια την κορύφωση του επιπέδου διαφθοράς. Το κέρδος αυτής της πολιτικής το καρπώνονται μόνοι τους.

Τι πρέπει να γίνει;

Η πολιτεία σήμερα δίνει, μέσα σ’αυτή την πολύπλευρη κρίση, την ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες να αλλάξουν την ροή των πραγμάτων. Η εφαρμογή του Καλλικράτη στην διοικητική δομή της χώρας δίνει την δυνατότητα για αλλαγή πορείας προς όφελος των πολιτών. Είναι μια ευκαιρία να καταδικαστούν κατεστημένα και να αναδειχθούν νέες δυνάμεις που θα δώσουν στον τόπο ισονομία, δημοκρατία, διαφάνεια και ισόρροπη ανάπτυξη προς όφελος των πολλών. Δυνάμεις που έχουν μέλημα την παιδεία, την υγεία και την κοινωνική πρόνοια .Δυνάμεις που θα δώσουν όραμα στην νέα γενιά και κίνητρα για την συμμετοχή τους στην διαμόρφωση του νέου τοπίου διότι η νέα γενιά είναι η ελπίδα για τον τόπο , για την χώρα μας. Είναι ευκαιρία να κτίσουμε το μέλλον σε νέες βάσεις με τους νέους μαζί διότι για αυτούς είναι το μέλλον.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες, πολίτες του Νέου Δήμου Ωραιοκάστρου

Είχα την τιμή , με την δική σας στήριξη, να υπηρετώ για δώδεκα χρόνια τον Δήμο Ωραιοκάστρου ως δημοτικός σύμβουλος από τα έδρανα της αντιπολίτευσης . Ποτέ μέχρι σήμερα τα κριτήριά μου είχαν σκοπό την προσωπική <<τακτοποίηση>>, θέσεις και αξιώματα. Προσπάθησα να εκτελώ τα καθήκοντα που οι πολίτες μου ανέθεσαν χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς ιδιοτέλεια. Είχα και έχω την ευκαιρία να συνταχθώ με τις πολλά υποσχόμενες <<εξουσίες>>. Θα έπρεπε όμως να στρογγυλεύσω τις αρχές μου και να βάλω <<νερό στο κρασί>> όπως λέει ο θυμόσοφος λαός. Δεν θα το κάνω.

Πιστεύω στους νέους ανθρώπους της πολιτικής, είναι η ελπίδα για να αλλάξει πορεία ο τόπος ,να γίνουν πράξη όσα καθημερινά εκφράζει η πλειοψηφία των πολιτών, να αποκτήσει η πολιτική αξία και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου προς τους πολιτικούς. Αυτοί χρειάζονται την εμπιστοσύνη και την στήριξή μας. Χρειάζονται τη συστράτευση όλων των ανθρώπων της προόδου , που δεν τους χωρίζει το παρελθόν αλλά τους ενώνει το μέλλον , ώστε όλοι μαζί να δώσουν τη μάχη για την αλλαγή στον τόπο.

Σε αυτή την κρίσιμη μάχη για τον Νέο Δήμο Ωραιοκάστρου ενώνω τη φωνή μου και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις , στην νέα πρόταση για τους πολίτες , στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΟΡΑΜΑ…ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ με επικεφαλής τη Χριστίνα Αλίρη.

Η εμπιστοσύνη και η βοήθειά σας είναι για μένα και τον συνδυασμό <<Κοινωνία πολιτών >> τα μοναδικά όπλα απέναντι στις ξεπερασμένες εξουσίες και τα δεκανίκια τους. Ζητώ την στήριξή σας με την υπόσχεση ότι η εκλογή του συνδυασμού θα σημάνει την απαρχή για την ουσιαστική συμμετοχή όλων των πολιτών στην διαμόρφωση της πορείας του τόπου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ
Κοινωνία πολιτών με όραμα …το μέλλον


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top