Απο το Oraiokastro.net
Προβάδισμα Μπάτου, σημαντική πτώση Σαραμάντου, άνοδο Γαβότση και Αλίρης.

Πέμπτη 14/10. Η δημοσκόπηση της «Interview» ήταν τηλεφωνική, έγινε σε δείγμα των 703 ατόμων και διενεργήθηκε στο διάστημα από 5/10/2010 – 6/10/2010.



Σύμφωνα με τα ευρήματά της καταγράφεται ένα σαφές προβάδισμα του Νίκου Μπάτου, σημαντική πτώση του Σαραμάντου, σε σύγκριση με άλλες δημοσκοπήσεις και μια σχετική άνοδο της Χριστίνας Αλίρη, σε σύγκριση με το απελπιστικά μικρό ποσοστό που κατέγραφε στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις που ήταν γύρω στο 4,5%.
Πιο συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο Νίκος Μπάτος προηγείται με ποσοστό 25,3% , ακολουθούμενος από τον Δημήτρη Σαραμάντο ο οποίος λαμβάνει 13,7%, τρίτος ο Αστέριος Γαβότσης με 11,3%, τέταρτη η Χριστίνα Αλίρη με 9,8% και πέμπτος ο υποψήφιος του ΚΚΕ Άγγελος Θέμελης με 2,4%. Υψηλό είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστων, άκυρα – λευκά και το δεν γνωρίζω δεν απαντώ που φθάνει στο 37,5 %. (αναποφάσιστοι 28,3%. Άκυρο ή λευκό το 8,6%, το 0,6% «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ»). Αξίζει να αναφερθεί ότι το 31% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνει ακόμα αναποφάσιστο.
Στην τελική εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ο Νίκος Μπάτος λαμβάνει 40,5% , ο Δημήτρης Σαραμάντος 22%, ο Αστέριος Γαβότσης 18%, η Χριστίνα Αλίρη 15,7% και ο Άγγελος Θέμελης 3,8%.
Σχεδόν οι 4 στους 10 πιστεύουν ότι ο Νίκος Μπάτος θα είναι ο δήμαρχος του νέου Δήμου Ωραιοκάστρου, καθώς στην παράσταση νίκης προηγείται με ποσοστό 43,9%, έναντι 7,5% που πιστεύει ότι τις εκλογές θα κερδίσει ο Δημήτρης Σαραμάντος, 7,1% ο Αστέριος Γαβότσης και 5% η Χριστίνα Αλίρη.
Τέλος, στην περίπτωση που υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές και βρεθούν αντιμέτωποι ο Νίκος Μπάτος με τον Δημήτρη Σαραμάντο, τότε το 61,5% δηλώνει ότι θα ψηφήσει τον Νίκο Μπάτο έναντι 38,5% που επιλέγει τον Δημήτρη Σαραμάντο. Δεν διαφοροποιείται σημαντικά το σκηνικό αν αντιμέτωποι βρεθούν στον δεύτερο γύρο ο Νίκος Μπάτος με τον Αστέριο Γαβότση. Σ’ αυτήν την περίπτωση τον Νίκο Μπάτο επιλέγει το 61% ενώ τον Αστέριο Γαβότση το 39%.















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top