ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3.11.2010





Κορυφώνεται η προεκλογική δραστηριότητα της υποψήφιας δημάρχου του νέου δήμου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Πολιτών», Χριστίνας Αλίρη. Χθες η κ. Αλίρη πραγματοποίησε ομιλία στη Λητή του δήμου Μυγδονίας, όπου αναφέρθηκε στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Από τη μία έχουμε τον Καλλικράτη. Μια διοικητική και αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση που αναδιατάσσει τον χάρτη της χώρας και από την άλλη την οικονομική κρίση. Παρόλα αυτά, όμως ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης αναβαθμίζεται», υποστήριξε η κ. Αλίρη τονίζοντας ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει ρόλο, να σχεδιάσει αναπτυξιακές πολιτικές και να εξοικονομήσει πόρους. Μπορεί και πρέπει να αναλάβει τον ρόλο για τον οποίο προορίζεται».
Η κ. Αλίρη εξαπέλυσε επίθεση και στους 3 εν ενεργεία δημάρχους του νέου δήμου Ωραιοκάστρου, οι οποίοι, όπως είπε, το μόνο που κατάφεραν ήταν να δημιουργήσουν χρέη, που κληροδοτούν στο νέο δήμο. «Οι τρεις δήμοι που αποτελούν πλέον τον νέο δήμο έχουν δημάρχους που τελειώνοντας και αυτή τη θητεία τους αφήνουν πίσω τους διογκωμένα προβλήματα και παρόλα αυτά θέτουν και πάλι υποψηφιότητα –χωρίς να ντρέπονται. Ζητούν πάλι την ψήφο των συνδημοτών μας για να συνεχίσουν το μεγάλο δήθεν έργο τους. 16 χρόνια ο ένας και από 8 οι άλλοι δύο. Συνολικά 32 χαμένα χρόνια», σημείωσε η υποψήφια δήμαρχος. Και συμπλήρωσε:
«Ο απολογισμός τους περιλαμβάνει σχολεία υπόγεια και σε βιομηχανικούς χώρους, χρέη πέραν των 10 εκατομμυρίων ευρώ, υψηλά δημοτικά τέλη, ανυπαρξία υποδομών, απουσία οποιουδήποτε αναπτυξιακού σχεδίου και χωροταξικών προβλέψεων, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην καθημερινότητα, μηδενική οικολογική συνείδηση και κοινωνική πολιτική στα όρια της φιλανθρωπίας».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κ. Αλίρη αναφέρθηκε στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού της, τονίζοντας ότι σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

• Εκτεταμένες επεκτάσεις σχεδίου πόλεως, με απώτερο στόχο τη χωροταξική ένωση της Λητής, του Δρυμού και του Μελισσοχωρίου. Αλλά και επεκτάσεις, που θα αφορούν την ένωση της περιοχής με το Ωραιόκαστρο και την Ανθούπολη μέσω αξιοποίησης του ορεινού όγκου.

• Πλακόστρωση και φωταγώγηση στο σύνολο των παλαιών οικισμών, αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων πλησίον των οικισμών για δημιουργία κοινόχρηστων φυλαγμένων χώρων (πάρκα, πλατείες), πεζοδρόμηση και φωταγώγηση σε όλο το μήκος του μεσοδιαστήματος των τριών χωριών (Λητής, Δρυμού, Μελισσοχωρίου), με παράλληλο ποδηλατόδρομο και δημιουργία πολιτιστικών κέντρων στα τρία δημοτικά διαμερίσματα, δεντροφύτευση, δημιουργία περιπατητικών μονοπατιών πέριξ των οικισμών.

• Άμεση ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου, τοποθέτηση σχαρών στους δρόμους που συγκεντρώνονται τα όμβρια ύδατα (υπογειοποίηση της διαρροής των ομβρίων) και αντικατάσταση των ακατάλληλων και πεπαλαιωμένων σωληνώσεων αμιάντου του δικτύου ύδρευσης.

• Ανέγερση πρότυπων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (σύμφωνα με τις προβλέψεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, Γ.Π.Σ).

• Τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης για κάθε είδος ανακυκλώσιμου υλικού και κάδων συλλογής αδρανών υλικών.

• Ιδιαίτερη μέριμνα για βελτίωση του οδικού δικτύου, το οποίο έχει παραμεληθεί.

• Υπογειοποίηση των γραμμών υψηλής τάσης της ΔΕΗ και, σύνδεση των οικισμών με το δίκτυο φυσικού αερίου (Δ.ΕΠ.Α) και κατασκευή κεκλιμένων διαδρόμων (ράμπες) για διευκόλυνση της πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.

• Εγκατάσταση όλων των δημόσιων υπηρεσιών όπως προβλέπεται από το Γ.Π.Σ (τροχαία, συνοριοφύλακες, πυροσβεστικός σταθμός), καθώς και πολυϊατρείο (Ε.Σ.Υ) στη δημοτική περιοχή που προοριζόταν για δημαρχείο (έκτασης περίπου 20 στρεμμάτων.

Η κ. Αλίρη εμφανίστηκε αισιόδοξη τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μόλις λίγες ημέρες πριν από την προσφυγή στις κάλπες «είμαστε κοντά στην ανατροπή». «Όσα ψέματα και να είπαν για εμάς, για ψεύτικες παραιτήσεις και υποχωρήσεις, η αλήθεια είναι μία. Είμαστε εδώ με αυθεντικά- πραγματικά ψηφοδέλτια, με ανθρώπους που πράγματι διαμένουν στις περιοχές σας, ξέρουν τα προβλήματα, έχουν λύσεις, όρεξη και διάθεση προσφοράς. Άνθρωποι που δεν πουλιούνται, ούτε αγοράζονται σε κάθε εκλογική διαδικασία. Που τιμάνε το χώρο στον οποίο ανήκουν ιδεολογικά», σημείωσε η υποψήφια δήμαρχος και κατέληξε λέγοντας ότι η παράταξη «Κοινωνία Πολιτών» δεν απαρτίζεται από επαγγελματίες της πολιτικής, αλλά από νέους ανθρώπους – επιστήμονες, έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη, με ήθος και αξιοπρέπεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top