Με έκπληξη παρατηρούμε, τις τελευταίες μέρες,μια εντελώς «συμπτωματική»  ενορχηστρωμένη επίθεση,από  ιστοσελίδες  του Ωραιοκάστρου, στην δημοτική μας παράταξη. Πρόθεση μας δεν είναι  ν αντιπαρατεθούμε με τους αρθρογράφους,ούτε θ απαντήσουμε στα αβάσιμα σχόλια τους,που αιωρούνται μεταξύ παραπολιτικών και φαντασίας, όμως  είμαστε υποχρεωμένοι,για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση των συμπολιτών να κάνουμε τις...


 επόμενες επισημάνσεις.
1.Ειναι άξιον απορίας,πως μετά από 6 μήνες,ανασύρθηκε, η αποχώρηση μεμονωμένου υποψηφίου της παράταξης μας,ενώ οι μετεκλογικές αποχωρήσεις  από  τις δημοτικές παρατάξεις,για διάφορους προσωπικούς λόγους,είναι συνηθισμένο φαινόμενο  μετά τις εκλογές.
2.Οι διαλυτικές διεργασίες είναι αποκυήματα φαντασίας,γιατί η παράταξη μας έκανε έγκαιρα τον απολογισμό της , συγκρότησε την Συντονιστική  Επιτροπή της και συνεχίζει  ενωτικά την πορεία της.
3. Όσοι συμμετέχουν στις εκλογές,έχουν στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα . Ειδικά στις συνθήκες του νέου δήμου Ωραιόκαστρου,χάθηκε η μοναδική ευκαιρία μετά από πολλές 4ετιες,για την συγκρότηση μιας ευρείας δημοκρατικής συμπαράταξης,που θα μπορούσε ν αναδειχθεί στην διοίκηση.
4. Φυσικά,η  ευθύνη, δεν βαρύνει τα μέλη της παράταξης μας,αλλά όλους εκείνους, που επιλέγοντας μοναχικές, αδιέξοδες  η  διασπαστικές διαδρομές,ξανάφεραν τους « ανεξάρτητους»  της Ν.Δ. στην εξουσία.
5.Για τις ατυχείς συγκρίσεις με το παρελθόν,υπενθυμίζουμε ότι η παράταξη μας,είχε ν αντιπαλέψει με 3 εν ενεργεία,  συντηρητικούς δημάρχους ,με τους ανάλογους μηχανισμούς  αλλά και τους παρατρεχάμενους  της εξουσίας,που προσχωρήσαν σε μια συμμαχία χωρίς αρχές,με μοναδικό γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον. Άρα  οποιαδήποτε σύγκριση με εκλογικές αναμετρήσεις του παρελθόντος είναι τουλάχιστον ατυχής.
6. Σ ότι αφορά τις παρασκηνιακές «συμμαχίες» είναι πλέον γνωστό, σ όλους τους παροικούντες ,ποιοι συμμάχησαν η συμμαχούν, με ποιους και γιατί.
7. Όσο για την θέση της Χριστίνας Αλίρη ,στο προεδρείο του Δ.Σ., είναι γνωστό ότι παρευρίσκεται με την θεσμική της ιδιότητα,όπως προκύπτει  αναγκαστικά ,απ το νομοθετικό πλαίσιο και τον εσωτερικό κανονισμό,ως Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.
8. Σχετικά με  την ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό, η παράταξή μας δεν υπερψήφισε, ψήφισε λευκό αιτιολογώντας την ψήφο της. Αντιπολίτευση για την παράταξη μας δεν είναι ο στείρος αρνητισμός, αλλά η παραγωγή έργου προς όφελος των συνδημοτών μας.

9.Καμία παρασκηνιακή συμφωνία, δεν έχει γίνει ενόψει του συνεδρίου της ΤΕΔΚΝ με την διοικούσα παράταξη. Πολλές φορές στο παρελθόν κατηγορηθήκαμε για«κρυφές»συμφωνίες με άλλες παρατάξεις,όμως η μετέπειτα πορεία μας και η ροή των γεγονότων, τους διέψευσαν όλους κατηγορηματικά.
Ειλικρινά, λυπόμαστε,γιατί δεν κατανοούμε τις σκοπιμότητες και τα κίνητρα της επίθεσης,ενάντια στην παράταξη μας. Υποθέτουμε ότι κάποιοι,έχοντας χάσει τον προσανατολισμό τους, αντί να κριτικάρουν  την διοίκηση του Δήμου ,επιλέγουν την παράταξη μας, συνεχίζοντας να μην αντιλαμβάνονται,ότι η μοναδική προοπτική δημοκρατικής αλλαγής στον δήμο Ωραιοκάστρου,είναι η συστράτευση όλων εκείνων των δυνάμεων που έχουν μια διαφορετική αντίληψη  για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ θα συνεχίσει,να μάχεται,μαζί μ όλους τους προοδευτικούς πολίτες,για ένα Δήμο,στην υπηρεσία των πολιτών κι όχι των κολλητών.


                                                                        Η Συντονιστική Επιτροπή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top