Μια αρρώστια κατατρώει το Ελληνικό πολιτικό σύστημα, εδώ και πολλά χρόνια
: Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Και οι εκπρόσωποί του, κάνουν ότι μπορούν για να χειροτερεύει η κατάσταση. Η κρίση χρόνο με το χρόνο επιδεινώνεται και κάποια στιγμή, θα πίστευε κανείς, ότι θα έκαναν τουλάχιστον μια προσπάθεια να αλλάξει η πορεία.
Ένα κόμμα που είναι στην κυβέρνηση και γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι θα χρειαστεί να πάρει κάποια επώδυνα μέτρα, δίνει ψεύτικες διαβεβαιώσεις και αδιαφορεί για την απαξίωσή του στα μάτια των δικών του ψηφοφόρων την επομένη της εκλογικής του νίκης. Έτσι βολεύονται. Τι και αν οι διακυρήξεις της μιας μέρας αναιρούνται την επομένη; Τι και αν όλοι μιλούν...
 
για την κρίση του συστήματος και ταυτόχρονα την συντηρούν; Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ μεταφέρεται από τον έναν στον άλλον. Μέχρι πότε;
Σήμερα τα δημόσια και τα ιδιωτικά κανάλια, όχι μόνο παρουσιάζουν πληροφορίες κατά πανομοιότυπο τρόπο, που εκφράζει τις απόψεις των οικονομικών και των διαπλεγμένων με αυτές πολιτικών ελίτ, αλλά και συναγωνίζονται στην παρουσίαση της ασημαντότητας αν όχι και της χυδαιότητας για χάρη της θεαματικότητας και των διαφημιστικών εισπράξεων. Τα κανάλια είναι αυτά που ελέγχουν ποιες ειδήσεις και πώς να τις μαθαίνουμε, πλήρως, ελλειπώς ή καθόλου, ανάλογα με τη δική τους «αντζέντα», που καθορίζει και το πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου.
Κάποτε λοιπόν η κατάσταση αυτή πρέπει να τελειώνει. Με πρώτη την ατιμωρησία. Και ας μη γίνει (που δεν γίνεται) σε ένα μήνα, αλλά ας επιχειρηθεί. Με συνέπεια και συστράτευση των πολιτικών δυνάμεων και των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Κυρίως αυτών. Για να ανακτήσουν τουλάχιστον το χαμένο τους κύρος. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του διαγραμμένου από το το ΠΑΣΟΚ βουλευτή Π.Κουρουμπλή με το μήνυμα που πήρε από ένα νέο άνθρωπο που ήταν η κόρη του που είχε σαν αποτέλεσμα την αποκορύφωση συναισθηματικής και πολιτικής του φόρτισης και το μήνυμα αυτό έλεγε : «Θέλω να κάνεις αυτό που ορίζει η ψυχή σου, η συνείδησή σου και η καρδιά σου. Θα είμαι πάντα κοντά σου, γιατί μας έμαθες να αγαπούμε την κοινωνία. Εκείνο που δεν θέλω είναι να διαψεύσεις τους νέους ανθρώπους που εκτιμούν τη μέχρι τώρα στάση σου. Μια ψηφοφόρος σου». Γιατί όσοι από τους νέους βρεθούν συντηρητικότεροι των παλαιοτέρων… θα τους ξεβράσει η ίδια η κοινωνία.

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top