Μια νέα μικρή πόλη μεταξύ των παλιών δήμων Ωραιοκάστρου και Καλλιθέας, όπου τα επόμενα χρόνια αναμένεται να εγκατασταθούν περίπου 30.000-35.000 νέοι κάτοικοι, θα δημιουργηθεί στη δυτική Θεσσαλονίκη στις επεκτάσεις σχεδίου πόλης των οικείων περιοχών, έκτασης 9.650 στρεμμάτων. Συνολικά η επέκταση του καλλικράτειου δήμου Ωραιοκάστρου, όπου εντάσσεται και η Μυγδονία, αγγίζει τα 13.850 στρέμματα.
Η συγκεκριμένη επέκταση σχεδίου πόλης είναι από τις μεγαλύτερες στη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με τους πολεοδόμους μελετητές συγκεντρώνει όλα τα...




 ποιοτικά χαρακτηριστικά για όσους αποφασίσουν να επενδύσουν αγοράζοντας ακίνητα για πρώτη κατοικία. Από την εκπόνηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ακόμη είχε αποφασιστεί χαμηλός συντελεστής δόμησης, που θα κλειδώσει στο 0,40, προκειμένου η δόμηση να σεβαστεί το περιβάλλον και να εξασφαλίσει στους αγοραστές μεγάλους κοινόχρηστους χώρους για κήπους και πάρκιγκ. Επιπλέον η ευρύτερη περιοχή της επέκτασης εξασφαλίζει στους μελλοντικούς επενδυτές πλούσιους χώρους πρασίνου και εύκολη πρόσβαση από και προς Θεσσαλονίκη. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην περιοχή του Φιλύρου του καλλικρατικού δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, όπου σχεδιάζεται η ένταξη 3.400 στρεμμάτων στο σχέδιο πόλης.
Της Φανής Σοβιτσλή
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top