Νέο κύκλο κινητοποιήσεων σχεδιάζουν για την επόμενη βδομάδα κάτοικοι και περιβαλλοντικοί σύλλογοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης που διαμαρτύρονται για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία.
Μάλιστα προσανατολίζονται να οργανώσουν εκδήλωση, στην οποία προτίθενται να προσκαλέσουν όλους τους βουλευτές του νομού, εκπροσώπους φορέων κ.ά., στους οποίους θα θέσουν το πρόβλημα της χωροθέτησης του ΣΜΑ, ενώ σκοπεύουν επίσης να τους ξεναγήσουν στην τοποθεσία που προτείνουν στο Δερβένι. Τις επόμενες ημέρες αναμένουν τη σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, στο οποίο θα συζητηθεί το επίμαχο θέμα του σταθμού μεταφόρτωσης.
Χθες το μεσημέρι, παρά το τσουχτερό κρύο και το χιόνι που έπεφτε, εκατοντάδες πολίτες και μαθητές σχολείων της περιοχής απέκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα την περιφερειακή οδό στον κόμβο της Ευκαρπίας, ενώ πραγματοποίησαν και πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την κεντρική πλατεία του οικισμού. Κρατώντας μαύρες σημαίες και πανό, φώναζαν συνθήματα εναντίον της κατασκευής του έργου, ζητώντας εδώ και τώρα αλλαγή της χωροθέτησης του ΣΜΑ. Απόψε στις 7.30 τα μέλη του Δικτύου Φορέων Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά του ΣΜΑ πραγματοποιούν γενική συνέλευση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, προκειμένου να καθορίσουν τη μορφή των νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους.
Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι κρατούν αποκλεισμένο τον χώρο, όπου έχει αρχίσει να κατασκευάζεται ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, ενώ δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για αλλαγή χωροθέτησης του έργου.
Από μέρα σε μέρα, εξάλλου, αναμένεται η επέμβαση της αστυνομίας, η οποία έχει λάβει σχετική εισαγγελική παραγγελία. Ο εισαγγελέας έχει καλέσει την αστυνομία να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την τήρηση της νομιμότητας, όπως την άσκηση ποινικών διώξεων και την αυτόφωρη διαδικασία για όσους διαπράττουν αξιόποινες πράξεις.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top