Σάββας Ι. Αναστασιάδης

Νέα Δημοκρατία

Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης





Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η


Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
1.Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
2.Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Θέμα:
Κατάργηση Υποκαταστήματος ΙΚΑ Σταυρού, στο Δήμο Βόλβης




            Η τοπική μονάδα υγείας ΙΚΑ, στο Σταυρό Θεσσαλονίκης, είναι το μοναδικό υποκατάστημα στα όρια του Δήμου Βόλβης και εξυπηρετεί χιλιάδες ασφαλισμένους, κάθε ηλικίας, από όλο τον Δήμο.
            Η απόφαση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να κλείσει το υποκατάστημα στο Σταυρό, θα δημιουργήσει τεράστιο κενό στον τομέα της υγείας, στην περιοχή του Δήμου Βόλβης, καθώς το επόμενο εγγύτερο ιατρείο ΙΚΑ, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται οι ασφαλισμένοι είναι σε απόσταση 80 χιλιομέτρων (ΙΚΑ Νεάπολης).
            Παρά τις συνεχείς οχλήσεις, από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Βόλβης, προς τους επικεφαλής του ΙΚΑ, για την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του υποκαταστήματος του Σταυρού, καθώς και της αναβάθμισής του, δεν έχουν υπάρξει ουσιαστικά αποτελέσματα.           
            Με δεδομένα τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1)        Γνωρίζετε το σημαντικό αυτό πρόβλημα, που απασχολεί την τοπική κοινωνία του Δήμου Βόλβης, στον ευαίσθητο τομέα της υγείας;
2)        Με δεδομένη την απαγορευτική απόσταση, στην οποία βρίσκεται το επόμενο πιο κοντινό ιατρείο ΙΚΑ, σε τι ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ασφαλισμένους της περιοχής, το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Σταυρό Θεσσαλονίκης;
                Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012                       Ο ερωτών Βουλευτής
                                                                                
                                                                                        Σάββας  Ι.  Αναστασιάδης 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top