ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην αναγκαιότητα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωση της νόσουΑλτσχάιμερ θα αναφερθεί η ιατρός και τέως Έπαρχος Λαγκαδά κα. Πόπη Καλαϊτζή στη δεύτερηομιλίαπου διοργανώνει το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012, στις 11:00 π.μ., στο Κ.Α.Π.Η. Σταυρού,με τίτλο  «Έξυπνες ιδέες για πετυχημένα γηρατειά».
Βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης είναι η κα. Μάγδα Τσολάκη Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της Νόσου Αλτσχάιμερ και πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας σειράς ενημερωτικών ομιλιών της κας. Καλαϊτζή σε χωριά του Νομού Θεσσαλονίκης για ζητήματα υγείας.
Η πρώτη ομιλία για τηδιαχείριση της νόσου σου, που έλαβε χώρα στα Λουτρά Λαγκαδά, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους στους οποίους δόθηκαν σημαντικές συμβουλές από τις κυρίες Καλαϊτζή και Τσολάκη, για την πρόληψη από τη νόσο. Μεταξύ αυτών:
·         Η άσκηση του εγκεφάλου (διάβασμα, σταυρόλεξα)
·         Η πλούσια σε Ω3και Β12 διατροφή
·         Η ελαφριά άσκηση
·         Η διακοπή του καπνίσματος
·         Ο έλεγχος της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερίνης
·         Η μείωση του άγχους
·         Ο έλεγχος του σωματικού βάρους
·         Η σωστή φαρμακευτική αγωγή και
·         Η ιατρική παρακολούθηση.



Η κα. Καλαϊτζήαναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα ύπαρξης σωστών κοινωνικών δομών για την πρόοδο των δομών υγείας ενώ συμπλήρωσε πως είναι άδικο το 2012 να υπάρχει άγνοια.
Στα ιατρεία της εταιρίαςθα παρέχονται σε όσους επιθυμούν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου.
Η επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση «Έξυπνες ιδέες για πετυχημένα γηρατειά»θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου 2012 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κουφαλίων.
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι προληπτικοί ιατρικοί έλεγχοι, σε κατοίκους χωριώντου Νομού Θεσσαλονίκης, από την κα. Πόπη Καλαϊτζή, μέλη της Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος – Παράρτημα Θεσσαλονίκης και εθελοντές ιατρούς.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων παρέχονται απλές και χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη και θεραπεία παθήσεων όπως ο διαβήτης, η αρτηριακή υπέρταση και η στεφανιαία νόσος και γίνονται δωρεάν εξετάσεις σπίλων και δερματικών όγκων, αρτηριακής πίεσης, μετρήσεις σακχάρου και το τεστ για την πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ.










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top