Τα ονόματα των υποψηφίων που ακούγονται για την Β' Θεσσαλονίκης

Σε γενικές γραμμές τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς διαβάζουν με αυτόν τον τρόπο τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτό που έχει τώρα σημασία για το κόμμα του Φώτη Κουβέλη είναι να πείσει τον κόσμο που περιμένει προτάσεις από τη Δημοκρατική Αριστερά ότι αυτές οι προτάσεις υπάρχουν. Αν και η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται ακόμη σε αναζήτηση εναλλακτικού προγράμματος, τα στελέχη της υποστηρίζουν πως οι προτάσεις του κόμματος διαμορφώνουν μία διαφορετική λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, μία λύση που δεν έρχεται σε σύγκρουση με τη σημερινή πραγματικότητα και τους πολιτικούς συσχετισμούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Όπως πιστεύουν στη Δημοκρατική Αριστερά, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός...
 αντινεοφιλελεύθερου και αντιμνημονιακού μετώπου, που θα διεκδικήσει την εξουσία, έρχεται σε σύγκρουση τόσο με την πραγματικότητα όσο και με τους συσχετισμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οπότε μέχρι νεωτέρας Δημοκρατική Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ θα περπατούν σε χωριστούς δρόμους. Αντίθετα αύριο ο Φώτης Κουβέλης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου θα ανακοινώσουν την κοινή πολιτική και εκλογική πορεία του κόμματος με τους «Ελεύθερους Πολίτες».
Στη Θεσσαλονίκη τα μέλη και οι Πολιτικές Κινήσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς μπαίνουν από αύριο σε ρυθμούς συνδιάσκεψης, της πρώτης της τοπικής Πολιτικής Επιτροπής στις 11 και 12 Φεβρουαρίου. Όπως σημειώνει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης Σάκης Παπαθανασίου, η συνδιάσκεψη θα έχει το χαρακτήρα του ανοιχτού πολιτικού γεγονότος για την πόλη. Στο πλαίσιό της θα πραγματοποιηθούν ανοιχτή πολιτική ομιλία του Φώτη Κουβέλη και συζητήσεις που θα αφορούν τα 100 χρόνια της Θεσσαλονίκης στο ελληνικό κράτος, τον έως τώρα απολογισμό και τις προοπτικές της διοίκησης Μπουτάρη στον κεντρικό δήμο, την παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού με έμφαση στον αγροτικό τομέα και το ρόλο της πόλης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σύνθεση ψηφοδελτίων 
Όσον αφορά τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, στην ΠΕΘ της Δημοκρατικής Αριστεράς άνοιξε και επίσημα η συζήτηση με προτάσεις και διαθεσιμότητες. Για την Α’ Θεσσαλονίκης συζητώνται τα ονόματα των Μίνας Ξηροτύρη, Βαγγέλη Ζορκάδη, Δημήτρη Αγγέλου, Μάρκου Βλάχου, Φανής Γουργούρη, Μιχάλη Τριανταφυλλίδη, Αντώνη Μιχαλάκη, Έλλης Χρυσίδου, Σωτήρη Σιωμάδη, Αργύρη Αργυρόπουλου, Κώστα Κουτσομητέλη και Δημήτρη Πιτσιάβα. Πιθανή είναι και η υποψηφιότητα του Ανδρέα Κουράκη, αν και στην ηγεσία του κόμματος υπάρχει η εκτίμηση πως η συμμετοχή του στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης είναι πάρα πολύ σημαντική. Σε ανοιχτή γραμμή με τη Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται ο πρώην «πράσινος» δήμαρχος της Σταυρούπολης Σάββας Σερασίδης. Στη Β’ Θεσσαλονίκης πέρα από τις υποψηφιότητες της Καίτης Τσαρουχά και του Αδάμ Δράγα συζητώνται τα ονόματα των Κώστα Βουδούρη, Ζαφείρη Φωτιάδη, Χρήστου Πάτσια και Νίκου Γρεκούση, ενώ υπάρχουν επαφές με «πασοκογενή» αυτοδιοικητικά στελέχη στα Κουφάλια, στο Σταυρό και στο Ζαγκλιβέρι.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top