Ομόφωνα αντίθετη είναι η διοίκηση του δήμου Λαγκαδά στην ίδρυση στρατοπέδου συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στα Λαγκαδίκια. Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε χθες (Δευτέρα), το απόγευμα, αποφάσισαν να μεταφέρει ο δήμαρχος, Ιωάννης Αναστασιάδης, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, την αντίθεσή τους αλλά και σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας, για τη σύνταξη του οποίου έχει εξουσιοδοτηθεί η πρόεδρος του δ.σ., Γραικού Μαρία.
Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο παρέστησαν ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου κ. Αναστασιάδη, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης, Ιωάννης, οι βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης, Αρβανιτίδης Γεώργιος (ΠΑΣΟΚ) και Καράογλου Θεόδωρος (Ν.Δ), ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Χρηστίδης Δημήτρης και οι πολιτευτές, Τσακίρης Παντελής (Ν.Δ) και Δαδάλας Αθανάσιος (Δημ. Συμμαχία) ενώ παρενέβη τηλεφωνικά και ο βουλευτής, Σάββας Αναστασιάδης (Ν.Δ ). Παρόντες στη συνεδρίαση και οι ...

πρόεδροι – τοπικοί σύμβουλοι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων όλου του δήμου.
Εισηγούμενος το θέμα ο δήμαρχος τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στις επιλογές της κεντρικής κυβέρνησης να επιμένει να θεωρεί τους κατοίκους του Δήμου Λαγκαδά και της επαρχίας γενικότερα σε πολίτες Β’ κατηγορίας» και πρόσθεσε: «Είμαστε μια περιοχή στην οποία επέβαλλαν παρά τη θέληση μας, τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, σχεδιάζουν εργοστάσια καύσης, σταθμούς διαλογής και ανακύκλωσης, επιχειρούν να μας κλείσουν τα σχολεία, την εφορία μας, τα αστυνομικά τμήματα, τα κέντρα υγείας και στο τέλος θέλουν να μας φέρουν και λαθρομετανάστες με όσα δεινά θα επέφερε μια τέτοια απόφαση στον τόπο μας».
Στις τοποθετήσεις των υπολοίπων, όλες συνέκλιναν στην αντίθεση της τοπικής κοινότητας να δεχθούν ίδρυση στρατοπέδου συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στην επαρχία Λαγκαδά και ιδιαίτερα στην εδαφική αρμοδιότητα των δήμων Λαγκαδά και Βόλβης.
Στο τέλος της συνεδρίασης ψηφίστηκε ομόφωνα:
  1. Να μεταβεί ο δήμαρχος στην Αθήνα για συνάντηση με αξιωματούχους ή τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να του μεταφέρει τις αντιδράσεις σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας της επαρχίας Λαγκαδά στο ενδεχόμενο εγκατάστασης λαθρομεταναστών και το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου.
  2. Να εξουσιοδοτηθεί η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γραικού Μαρία να συντάξει Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά στο οποίο να εκφράζεται ομόφωνα η αντίθεση αλλά και η αποφασιστικότητα αντίδρασης όλων, σε αιφνιδιαστικές αποφάσεις τέτοιου περιεχομένου σύμφωνα με τα όσα ακούσθηκαν από το σύνολο των ομιλητών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top