ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9.4.2012

Επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων για βασικές δεξιότητες Πληροφορικής & Επικοινωνίας  
Ξεκίνησε από τη Μ.Δευτέρα  η  υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης σε Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) διάρκειας 100 ωρών. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.
Το πρόγραμμα  απευθύνεται σε 20.000 ανέργους.  Η επιχορήγηση θα γίνει με επιταγές κατάρτισης μέσω του νέου προγράμματος (training voucher) του υπουργείου Εργασίας και ο κάθε άνεργος θα επιχορηγηθεί  με 500 ευρώ.
Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), που θα χορηγούν στους καταρτιζόμενους και τη σχετική πιστοποίηση.  
Με την πιστοποίηση αυτή οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος  πρέπει
να  μην έχουν παρακολουθήσει το τελευταίο  ημερολογιακό έτος ή να παρακολουθούν άλλο πρόγραμμα κατάρτισης και να εγγραφούν  στο Μητρώο Ωφελουμένων του προγράμματος, συμπληρώνοντας  και  υποβάλλοντας  σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω Διαδικτύου, στην ειδική ιστοσελίδα (http://www.voucher.gov.gr) τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής».
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων σε πρώτη φάση  λήγει την Παρασκευή 25 Μαΐου.
Οι άνεργοι  θα επιλεγούν μέσω αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής διαδικασίας και με συγκεκριμένα κριτήρια (ηλικία και διάρκεια ανεργίας), με προτεραιότητα στους ανέργους νέους και στους ανέργους άνω των 55 ετών.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα  και εγγραφής  στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν οι άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. 

Η παράταξη «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ», θέλοντας να βοηθήσει τους άνεργους δημότες μας,  που δεν έχουν τη δυνατότητα  να καταθέσουν την αίτηση ηλεκτρονικά , τους ενημερώνει ότι μπορούν  να απευθύνονται   στο τηλέφωνο του γραφείου  2310- 695995 από τις 6.00 έως τις  8.00 μμ. για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης.

Αστέριος Γαβότσης

Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών
«ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top