Ρεπορτάζ του "Τροχού", 19-9-2012.

Στα πλαίσια της σημερινής πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ωραιοκάστρου (ΣΕΔΩΔΕ) πραγματοποίησε συμβολική ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Δημαρχείου από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι.
Τα αιτήματά τους είναι τα εξής:


 Ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους. Καταγγελία όλων των δανειακών συμβάσεων. Μισθοί και συντάξεις σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες. Ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων λαικών νοικοκυριών. Υπεράσπιση και επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας. Προστασία, κατοχύρωση και διεύρυνση της δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας. Απόκρουση του κυβερνητικού αυταρχισμού και της ακροδεξιάς φασιστικής και ρατσιστικής απειλής. Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων. Δουλειά και όχι απολύσεις. Άμεση και πλήρη χρηματοδότηση των δήμων και των υπηρεσιών τους από τον κρατικό προυπολογισμό (παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, Βοήθεια στο σπίτι, κλπ), κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς, κατάργηση των τροφείων. Κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων. Οι εργαζόμενοι και οι υπηρεσίες που εργάζονται να ενσωματωθούν στους δήμους. Καμιά εφεδρεία, καμιά διαθεσιμότητα, καμιά απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Καμία μείωση στις συλλογικές συμβάσεις. Καμία αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης.
Αύριο στις 1.30 το μεσημέρι, στο κτίριο Παύλος Μελάς, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για να αποφασίσει περαιτέρω κινητοποιήσεις με κορυφαία τη συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου.
Τέλος εντύπωση έκανε για άλλη μια φορά η εχθρική στάση του Σαραμάντου προς το Σύλλογο των εργαζομένων του δήμου (ΣΕΔΩΔΕ). Την προηγούμενη Παρασκευή στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου με πρωτοβουλία του ΣΕΔΩΔΕ συζητήθηκε και το θέμα με τους συμβασιούχους στους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ της ΔΗΚΕΩ, ο Σαραμάντος αναφέρθηκε επανειλημμένα με επικριτικούς χαρακτηρισμούς προς τους συνδικαλιστές (γενικά), στους οποίους επέρριψε τις ευθύνες για όλα "τα στραβά κι ανάποδα" του κράτους. Σήμερα υπήρξε και συνέχεια αφού αρνήθηκε να εξυπηρετήσει τους εργαζομένους ώστε να μεταφέρουν με φορτηγάκι του δήμου μια ομπρέλα κι ένα τραπέζι που χρειάζονταν στο χώρο της Κατάληψης. Μάλιστα το εξοργιστικό είναι ότι πριν επιληφθεί του θέματος ο ίδιος ο Σαραμάντος υπήρξε άρνηση εξυπηρέτησης των εργαζόμενων από τον "εθελοντή" κ. Χ. Μαυρίδη (αυτόν που μου επιτίθονταν παλαιότερα στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου), ο οποίος έχει το γενικό κουμάντο στην αποθήκη του δήμου και βέβαια πληρώνεται "μαύρα". Και μια και αναφέρθηκα στους "εθελοντές" να επισημάνω ότι, όπως φαίνεται, το κακό μ' αυτούς έχει παραγίνει, πληροφορούμε ότι έχουμε περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων απορριμματοφόρων του δήμου μας στα οποία εμπλέκονται "εθελοντές" ως οδηγοί και στη θέση τους υπογράφουν δήλωση (ότι οδηγούσαν) άλλοι εργαζόμενοι. Αυτή η κατάσταση είναι τελείως απαράδεκτη και φαίνεται ότι δεν πρόκειται να είναι ανεκτή από τους εργαζόμενους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top