Συνταγή Oraiokastro News
Δεν συνηθίζουμε να δημοσιεύουμε συνταγές μαγειρικής δικές μας αλλά η παρακάτω είναι νοστιμότατη και εύκολη και δοκιμασμένη.Μιλάμε για gourmet καταστάσεις. Καταρχάς παίρνουμε ένα κατσικάκι κατά προτίμηση 8-10 κιλά.Κάτω από 8 κιλά μένει λίγο κρέας όταν ψηθεί,και πάνω από 10 κιλά δεν λέγεται κατσίκι.Το πασπαλίζουμε μέσα-έξω αλάτι, πιπέρι μόνο.Η ρίγανη με το ψήσιμο πικρίζει.Το τυλίγουμε με λαδόκολλα. Το δένουμε καλά στην σούβλα μην φύγει και αρχίζουμε το ψήσιμο.Στην ψησταριά βάζουμε το ερίφιο στην πιο πάνω σκάλα.Αν ψήνετε στο χώμα το βάζουμε λίγο μακριά από την θράκα, προς την μεριά που έχει (αν έχει ) αεράκι.Το ψήσιμο διαρκεί 3 1/2 ώρες περίπου με σταθερή φωτιά.Το κατσικάκι μέσα στην λαδόκολλα έχει ψηθεί στο εσωτερικό του (κρατάει όλα τα ζουμιά του που λένε και οι μεγάλοι σεφ).Μιάμιση με δυο ώρες μετά,(αναλόγως την φωτιά) αφαιρούμε την λαδόκολλα και το πλησιάζουμε στην θράκα. Σε μιαμισή ώρα περίπου και το εξωτερικό έχει ψηθεί άψογα.
Και μερικά tips για το ψήσιμο:
α) Η κατάλληλη ώρα για να αρχίσετε την προεργασία (κάρβουνα) είναι στις 8 το πρωί ώστε κατά τις 10 να βάλετε το κατσίκι στην  σούβλα και να φάτε γύρω στις 1:30.
β) Δεν τρώμε πολλά μεζεδάκια κατά την διάρκεια του ψησίματος γιατί χορταίνουμε πριν γίνει το κατσίκι και δεν το ευχαριστιόμαστε.
γ)Δεν πίνουμε πολύ κατά το ψήσιμο γιατί μετά χάνεται η μπάλα και το κατσίκι μπορεί να καεί η να βγει ωμό.
δ) Και το βασικότερο και σοβαρότερο ΠΟΤΟ και ΟΔΗΓΗΣΗ δεν συνδυάζονται.
Να περάσετε καλά.


Κ Α Λ Ο  Π Α Σ Χ Α - Χ Ρ Ο Ν Ι Α   Π Ο Λ Λ Α

3 σχόλια:

  1. Μπράβο Κωνσταντίνε,συνήθως τα απλά πράγματα είναι τα ωραιότερα! Κρατάμε την συνταγή...για το επόμενο Πάσχα, αν μας το επιτρέψει η Τρόικα!!! ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΕΣΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top