Ρεπορτάζ του "Τροχού", 11-9-2012.

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί οι τελετές αγιασμού στα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, όλης της χώρας. Οι θερινές διακοπές τελείωσαν και μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά για μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς. Μια χρονιά η οποία αναμένεται πως θα είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα είναι τόσο τραγικά που φθάνουμε στο σημείο να μιλάμε για ανθρωπιστική καταστροφή.
Έτσι, όπως ήταν επόμενο, το κλίμα και ο προβληματισμός αυτός επικράτησαν και στους αγιασμούς που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία του δήμου Ωραιοκάστρου. Ήταν χαρακτηριστική η μικρή αλλά μεστή ομιλία του πατέρα Νικόλαου στο 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου στην οποία πρότεινε ως μοναδική διέξοδο στα βάσανα του λαού την ενότητα και την αλληλεγγύη.
Πέρα όμως από τα γενικότερα προβλήματα τη σχολική κοινότητα του δήμου μας απασχολούν εντονότατα και τα σοβαρά, τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου (πέτρινο στο Παλαιόκαστρο) Α. Καρύδης δήλωσε ότι το σχολείο στο οποίο προίσταται δεν έχει την αναγκαία βοήθεια από την δημοτική αρχή και ότι για τη βοήθεια αυτή δεν πρόκειται να ζητιανέψουν. Είναι γνωστό ότι η δημοτική αρχή έβαλε εμπόδια ακόμα και σε εργασίες που το σχολείο προσπάθησε μόνο του να πραγματοποιήσει, όταν αντιμετώπισε την αδιαφορία της δημοτικής αρχής.
Επίσης στο Νηπιαγωγείο της Φιλαδέλφειας οι γονείς είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι διότι μόλις τώρα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ξεκίνησαν οι εργασίες διαχωρισμού της μοναδικής αίθουσας του Νηπιαγωγείου για να μπορούν να λειτουργήσουν δύο τμήματα, ένα για τα μικρότερα και ένα για τα μεγαλύτερα παιδιά. Αυτός ο διαχωρισμός, όπως μας είπαν, θα έπρεπε να έχει γίνει από πέρυσι και ήταν αυτή ακριβώς η έλλειψη δεύτερης αίθουσας που είχε σαν αποτέλεσμα την περυσινή χρονιά να μην γίνουν δεκτά όλα τα προνήπια και μια νηπιαγωγός, από τις 3 οργανικές θέσεις που έχει  το σχολείο, να φύγει για να δουλέψει αλλού.
Ο «Τροχός» προτείνει σε όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ψυχραιμία και εύχεται υγεία και καλή τύχη. Θα παρακολουθούμε τα πράγματα από κοντά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top