Δελτίο τύπου – 28 Δεκεμβρίου 2012
Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το καλύτερο ίσως νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, βουλιάζει οικονομικά. αδυνατώντας να καλύψει τα έξοδα μισθοδοσίας προς τους υπαλλήλους αλλά και τις οφειλές προς τους προμηθευτές. Η καθυστέρηση της – ήδη μειωμένης - κρατικής χρηματοδότησης και οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς το Νοσοκομείο  αποδεικνύουν άλλη μια φορά ότι η δημοσιονομική κρίση πλήττει πρώτα και κύρια τον κρίσιμο τομέα της υγείας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διοίκησης, οι οφειλές για νοσήλια από  τα ασφαλιστικά ταμεία, που δεν έχουν πληρωθεί εδώ...


 και δύο χρόνια, ανέρχονται στα 167 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι οφειλές προς τους προμηθευτές (69 εκ. ευρώ) και η επιχορήγηση για τη μισθοδοσία (14,5 εκ. ευρώ) ανέρχονται συνολικά στα 83,5 εκατομμύρια ευρώ, σχεδόν το μισό ποσό δηλαδή.
Ήδη χθες το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην εκταμίευση 1,2 εκ. ευρώ για να βοηθήσει την κατάσταση. Πρέπει, όμως, άμεσα να οριστεί συνάντηση ανάμεσα στη Διοίκηση του «Παπαγεωργίου», τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας για να συζητήσουν με ποιόν τρόπο μπορεί να προχωρήσει άμεσα η εξόφληση των οφειλών.
Αναγνωρίζοντας την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, καλώ το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο των δυνατοτήτων τους για να μην κινδυνέψει η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, που παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες περίθαλψης στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και όλων των γύρω Δήμων, και να πάψει η ομηρία των εργαζομένων, που εξακολουθούν – έστω και απλήρωτοι – να εκτελούν τα καθήκοντά τους με ευσυνειδησία. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top